Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4430 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΙΣΑΑΚ ΧΕΡΤΖΟΓΚ PDF Εκτύπωση E-mail

Το ΚΙΣΕ απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια επιστολή προς τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ Isaac Herzog, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά τον προσεχή Ιούλιο, στη θέση του νυν Προέδρου Reuven Rivlin:

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Εκ μέρους του Ελληνικού Εβραϊσμού σας συγχαίρουμε για την εκλογή σας στη θέση του 11ου Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ.

Έχοντας κατά νου την πολιτική σας σταδιοδρομία, την κληρονομιά σας, την αποφασιστική ηγετική φυσιογνωμία και την οξυδερκή σκέψη σας, είμαστε βέβαιοι ότι η προεδρία σας θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή στις σχέσεις του Ισραήλ με τη διεθνή κοινότητα, καθώς και με την Διασπορά.

Η Ελληνική Εβραϊκή Κοινότητα αποτελεί έναν ενεργό σύνδεσμο μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Είμαστε υπερήφανοι καθώς και υποστηρικτές της συνεχιζόμενης ενδυνάμωσης των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, όντας βαθιά πεπεισμένοι ότι αυτή η συνεργασία θα οδηγήσει σε πολλά οφέλη τόσο για τους δύο λαούς, όσο και για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή της Αν. Μεσογείου.

Σε αυτό το πνεύμα ελπίζουμε ότι σύντομα θα σας υποδεχθούμε στην Ελλάδα υπό τη νέα σας ιδιότητα και θα σας παρουσιάσουμε την πλούσια ελληνοεβραϊκή πολιτισμική παράδοση.

Επίσης, με ιδιαίτερη ευχαρίστηση θέτουμε υπόψη σας έναν επιπλέον δεσμό που μας ενώνει με την οικογένειά σας, καθώς ο παππούς σας, Ραββίνος Yitzhak HaLevi Herzog, προσκλήθηκε από την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης να αναλάβει την Ραββινεία της πόλης, στις αρχές της δεκαετίας του ΄30, τότε που η Θεσσαλονίκη ήταν γνωστή στον κόσμο ως «Μητέρα του Ισραήλ». Η επιλογή του άνοιξε τον δρόμο για την λαμπρή ιστορία της συμβολής της οικογένειάς σας στο Ισραήλ. Μία παράδοση την οποία τιμάτε και συνεχίζετε.

Παρακαλούμε δεχθείτε, Κύριε Πρόεδρε, τις πιο εγκάρδιες ευχές μας για επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα προς όφελος του λαού και του Κράτους του Ισραήλ.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος Δαυίδ Σαλιτέλ

Ο Γεν. Γραμματέας Βίκτωρ Ελιέζερ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae