Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5328 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΥΠ.ΕΞ. ΑΝΤΟΝΙ ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ PDF Εκτύπωση E-mail

Την παρακάτω επιστολή απέστειλε προς τον Πρόεδρο του ΚΙΣΕ, κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Αντονι Μπλίνκεν:

Kύριο Δαυίδ Σαλτιέλ

Πρόεδρο Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος

Αγαπητέ Κύριε Σαλτιέλ,

Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας και την υπέροχη αναδρομή στη συνάντησή σας με τη μητέρα μου και τον πατριό μου. Θεωρώ προνόμιο το ότι έμαθα περισσότερα για την ιστορία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Επίσης σας ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας.

Η μνήμη του Ολοκαυτώματος και η παιδεία είναι αποφασιστικής σημασίας ώστε να τιμώνται οι ζωές εκείνων που επέζησαν και εκείνων που χάσαμε, να διατηρηθεί η ιστορική μνήμη και να κατανοήσουμε την ολέθρια και επικίνδυνη συνέπεια του να αφήσουμε ανεξέλεγκτο τον αντισημιτισμό και τις άλλες μορφές μίσους, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας. Χάρηκα που ο προκάτοχός μου επισκέφθηκε πέρυσι το Εβραϊκό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη και μαζί με την Ισραηλιτική Κοινότητα και την Ελλάδα τίμησε τη μνήμη των περισσότερων από 50.000 Ελλήνων Εβραίων που θανατώθηκαν στο Ολοκαύτωμα.

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την ίδρυση του Μουσείου Ολοκαυτώματος της Ελλάδας  στη Θεσσαλονίκη. Γνωρίζω ότι ο πρέσβης Geoffrey Pyatt, η γενική πρόξενος Elizabeth Lee, καθώς και όλη η αμερικανική διπλωματική αποστολή στην Ελλάδα έχουν δεσμευθεί και υποστηρίζουν την ταχεία ανοικοδόμηση του Μουσείου. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που η Ελλάδα, από φέτος την Άνοιξη, προεδρεύει της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος.

Οι ΗΠΑ θα επιμείνουν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του αναδυόμενου κύματος αντισημιτισμού, παίρνοντας θέση ενάντια σε εκείνους που χρησιμοποιούν την παραπληροφόρηση και τις θεωρίες συνωμοσίας για να διαστρεβλώνουν την ιστορία του Ολοκαυτώματος και να εκμηδενίζουν τα εγκλήματα του Ολοκαυτώματος. Έχουμε αναλάβει δέσμευση για την ανοικοδόμηση ενός κόσμου όπου τα μαθήματα του Ολοκαυτώματος θα διδάσκονται και όλες οι ανθρώπινες ζωές θα τιμώνται.

Με τιμή

Antony J. Blinken

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae