Στις 3 & 4 Ιουνίου 2021, η Υπουργός Τουρισμού  του Ισραήλ κα Orit Farkash– Hacohen, συνοδευόμενη από αξιωματούχους του Υπουργείου της, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αθήνα.

Κατά την παραμονή της στην Αθήνα, η Ισραηλινή Υπουργός είχε συνάντηση γνωριμίας με την ηγεσία του Ελληνικού Εβραϊσμού, στο πλαίσιο γεύματος εργασίας που παρέθεσε το ΚΙΣΕ στις 3.6.2021 στο οποίο παρέστησαν ο Α΄  Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Ταμίας του ΚΙΣΕ κ.κ. Μάνος Αλχανάτης και Δανιήλ Μπεναρδούτ και η Γενική Γραμματέας της Ι.Κ. Αθηνών κα Ντέλια Αλχανάτη.

H Ισραηλινή Υπουργός εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την ιστορία των Ελλήνων Εβραίων, αλλά και για τη σημερινή δραστηριότητα του ΚΙΣΕ και των Κοινοτήτων. 

Κύριο θέμα στις συνομιλίες ήταν οι αναβαθμισμένες σχέσεις των δύο κρατών σε διάφορους τομείς, και κυρίως σε θέματα που αφορούν τον Τουρισμό με δεδομένο ότι τον Φεβρουάριο του 2021, κατά την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στο Ισραήλ, υπεγράφη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.  Η συμφωνία αφορά στη θεσμική συνεργασία ανάμεσα στα δύο κράτη, στην ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας, στις τουριστικές επενδύσεις, στην προώθηση του τουρισμού, στην τουριστική καινοτομία και ψηφιοποίηση, στην τουριστική εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση, καθώς και σε συντονισμένες δράσεις Ελλάδας και Ισραήλ κατά την εκπροσώπησή τους σε διεθνείς οργανισμούς.

Κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα η Ισραηλινή Υπουργός συμμετείχε στην 66η Συνάντηση της Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) για την Ευρώπη και συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό της.