Στις 10 & 11 Σεπτεμβρίου 2021 παρουσιάζεται στη Δήλο η παράσταση  «ΕΞΑΓΩΓΗ – ΕΞΟΔΟΣ» από το Θέατρο Σημείο και τον Νίκο Διαμαντή στα πλαίσια του «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Η παράσταση στηρίζεται στα εκτενέστερα σωζόμενα σπαράγματα αρχαίας τραγωδίας, από την  τραγωδία με τίτλο «ΕΞΑΓΩΓΗ – ΕΞΟΔΟΣ» γραμμένη από τον ΕΖΕΚΙΗΛ και την συνομιλία τους με την σύγχρονη ΕΞΟΔΟ από την πανδημία του κορονοϊού. Η τραγωδία (σπαράγματα) παρουσιάζεται για πρώτη φορά.

«ΕΞΑΓΩΓΗ – ΕΞΟΔΟΣ»: Ένα θεατρικό ορατόριο για την ελπίδα και την καρτερία.

Η έξοδος του ανθρώπου προς το φως, η πάλη με τις δυσκολίες του βίου, η ομορφιά και η αγάπη, σαν μία μουσική ανθρώπινου βηματισμού, στον άδειο χώρο της Δήλου είναι η παράσταση - ορατόριο, από τον Νίκο Διαμαντή.

Η Δήλος, η πανίερη νήσος, χώρος φωτεινός και ιερός, ένας τόπος εκκρεμής, υποδέχεται όπως αιώνες πριν, την συνομιλία πολιτισμών, ελληνικού, ιουδαϊκού, χριστιανικού κ.α. σε μια πρωτότυπη σύμπραξη και συνομιλία.

Μία ουτοπία που όμως υπήρξε, στο ιερό νησί των αρχαίων, ακατοίκητο σήμερα και μαγικό, μία ουτοπία σε ένα ανθρώπινο μουσείο.

Μέσα στα σπίτια ιστορίας της  Δήλου, όπου ο κόσμος πέτρωσε, μέσα στις ρωγμές της ιστορίας, 7 άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον Θεό.