Σε μια σεμνή και απέριττη εκδήλωση, παρουσιάστηκε την 1η Ιουλίου 2021, στη ΛΑΕΔ, η πρώτη ποιητική συλλογή του Ραββίνου Αθηνών Γκαμπριέλ Νεγρίν με τίτλο «Μεταξύ Υψίστου Ιδεατού και Ανθρώπων» από τις εκδόσεις Νίκας.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με απαγγελία από τον ποιητή, την οποία επένδυσε μουσικά η Τσελίστα Παναγιώτα Σούλα με επιλεγμένα μέρη από τις έξι σουίτες για σόλο βιολοντσέλο του J. S. Bach.

Υπό τον ευρηματικό και λόγιο συντονισμό του ποιητή Δρ. Κωνσταντίνου Μπούρα, ο εκδότης Νικόλαος Νίκας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, προλογίζοντας με θέρμη το έργο του Γκαμπριέλ Νεγρίν το οποίο αγκάλιασε με εμπιστοσύνη η οικογένεια των Εκδόσεων Νίκας.

Οι ελλογιμώτατοι κ.κ. καθηγητές Θωμάς Ιωαννίδης, Καθηγητής (φιλόλογος και θεολόγος), π. Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και Αριστείδης Χατζής, Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών στο Τμήμα Ιστορίας & Φιλοσοφίας της Επιστήμης στο ΕΚΠΑ, ανέλυσαν τα ποιήματα και μοιράστηκαν τους στοχασμούς τους, παραθέτοντας στοίχους.

Ποιήματα από την πρωτόφαντη αυτή συλλογή απήγγειλαν με δεξιοτεχνία και βαθύτατο λυρισμό οι καταξιωμένοι ηθοποιοί Βασίλειος Παλαιολόγος και Νικόλαος Πολυδερόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλά αγαπητά μέλη της Ι.Κ. Αθηνών, αλλά και προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.

Θερμά συγχαρητήρια στον Ραββίνο Αθηνών και ευχές για να συνεχίσει την πλούσια συγγραφική του πορεία.