ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 6.8.2021. Αρωγός στην τεράστια προσπάθεια των Ελλήνων πυροσβεστών έρχεται το Ισραήλ που στέλνει 16 πυροσβέστες για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της πρεσβείας τους Ισραήλ, οι 16 πυροσβεστες έρχονται στη χώρα μας προκειμένου να συμμετάσχουν άμεσα στις προσπάθειες κατάσβεσης υπό τον συντονισμό του πυροσβεστικού σώματος για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων. Ακόμα η ανακοίνωση προσθέτει ότι η αποστολή της ισραηλινής αντιπροσωπείας ανταποκρίνεται σε σχετικό αίτημα που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση προς την ισραηλινή κυβέρνηση μέσω του πρέσβη του Ισραήλ στη χώρα μας. Παράλληλα, η ανακοίνωση επισημαίνει ότι η αποστολή του Ισραήλ συμβολίζει τις καλές σχέσεις και τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και λαών.

«Το Ισραήλ προστρέχει στο πλευρό της Ελλάδας ως πράξη φιλίας και αμοιβαίας υποστήριξης. Όλη η περιοχή αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και οι πυρκαγιές απειλούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες», επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ.

«Οι φοβερές εικόνες που είδαμε τις τελευταίες ημέρες δεν άφησαν κανέναν Ισραηλινό αδιάφορο για τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Το Ισραήλ στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας φιλικά και με αγάπη για τη χώρα και τον λαό της. Σε αυτή τη δύσκολη ώρα, οι καρδιές μας και οι σκέψεις μας βρίσκονται στους ανθρώπους που είναι μέσα στις φλόγες και στους πυροσβέστες που προσπαθούν αδιάκοπα να κατασβέσουν τις φωτιές. Είμαστε μαζί ένα μέτωπο», σημειώνει από την πλευρά του ο Ισραηλινός πρέσβης στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι.

Πηγή: Πρώτο Θέμα, 6.8.21

Σχετικά:

Twitter Πρεσβείας του Ισραήλ