Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6550 επισκέπτες και 2 μέλη συνδεδεμένους

Log inΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΑ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΆΟΥΣΒΙΤΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Αντισημιτικά γκράφιτι γραμμένα με σπρέι ανακαλύφθηκαν σε εννέα ξύλινα παραπήγματα του στρατόπεδου συγκέντρωσης του 'Αουσβιτς στην Πολωνία, ανακοίνωσε σήμερα 6.10.2021 το μουσείο Άουσβιτς - Μπίρκεναου.

Οι επιγραφές αυτές συνιστούν "αποτρόπαια επίθεση κατά του συμβόλου μιας από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της Ιστορίας και της ανθρωπότητας", υπογράμμισε το Μουσείο.

Τα γκράφιτι περιλαμβάνουν "δύο αναφορές στην Παλαιά Διαθήκη τις οποίες χρησιμοποιούν συχνά αντισημίτες και συνθήματα αρνητών του Ολοκαυτώματος" γραμμένα στ' αγγλικά και στα γερμανικά, πρόσθεσε το Μουσείο.

Οι υπεύθυνοι του Μουσείου ανέφεραν τα γεγονότα στην αστυνομία και αναλύουν τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας.

Ζήτησαν επίσης από τους επισκέπτες που μπορεί να ήταν μάρτυρες του συμβάντος ή που βρίσκονταν κοντά στα παραπήγματα να δώσουν στο μουσείο τυχόν πληροφορίες και να στείλουν φωτογραφίες.

Τα γκράφιτι θα σβηστούν μόλις η αστυνομία ολοκληρώσει την έρευνά της, πρόσθεσε το μουσείο.

Σύμφωνα με το Μουσείο, η ασφάλεια σε αυτό τον χώρο των 1.700 στρεμμάτων ενισχύεται συνεχώς αλλά ο προϋπολογισμός του μουσείου επλήγη από την υγειονομική κρίση λόγω της Covid-19.

Σχεδόν 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι, κυρίως Εβραίοι, εξοντώθηκαν σε αυτό το στρατόπεδο θανάτου που εγκατέστησε στο πολωνικό έδαφος η ναζιστική Γερμανία κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΠΗΓΗ: ΕΦΣΥΝ, 6.10.2021

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae