Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4745 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 το απόγευμα δεχθήκαμε με μεγάλη χαρά,  στην ανακαινισμένη Συναγωγή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων, την επίσκεψη ομάδας αστυνομικών της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων για να  γνωρίσουν και να ενημερωθούν  σχετικά με την Εβραϊκή Συναγωγή.

Ο Πρόεδρος της Ι.Κ. Τρικάλων κ. Ιακώβ Βενουζίου τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη αυτή.              

Ο  δρ. ιστορικός και φιλόλογος κ. Κώστας Μιχαλάκης  τους μίλησε για την  ιστορία της Ισραηλιτικής  Κοινότητας Τρικάλων όπως εκείνος την μελέτησε και κατέγραψε ως μιας ρωμανιώτικης κοινότητας που υπήρχε από  παλαιοτάτων χρόνων. Αναφέρθηκε στο ιστορικό της σύλληψης των Τρικαλινών Εβραίων από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια της Κατοχής την 24.3.1944.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ξανά ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βενουζίου που  αναφέρθηκε στην ιστορία της Εβραϊκής Συναγωγής, για το πότε κτίστηκε και για την πρόσφατη ανακαίνισή της με την οικονομική ενίσχυση του Γερμανικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης.

Μίλησε επίσης για το θρησκευτικό λειτουργικό της Συναγωγής και απάντησε σε ερωτήσεις των φιλοξενουμένων επισκεπτών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Κ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ, 16.10.2021

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae