Τη διαβεβαίωση πως η Πλατεία Ελευθερίας θα γίνει πάρκο και πως η μετατροπή της σε υπαίθριο πάρκινγκ είναι ένα προσωρινό μέτρο, έως ότου διερευνηθεί η δυνατότητα για δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης, επανέλαβε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

«Πραγματικά μου κάνει εντύπωση ότι οι αλήθειες για την Πλατεία Ελευθερίας αποκρύπτονται για πολιτικές σκοπιμότητες. Προσωπική μου βούληση είναι να γίνει πάρκο που θα αναζωογονήσει το πράσινο και το αστικό περιβάλλον και θα τιμά τη μνήμη των χιλιάδων Εβραίων συμπολιτών μας που χάθηκαν στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», είπε ο κ. Ζέρβας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

Πρόσθεσε, δε, πως «κανένα σχέδιο δεν αλλοιώνει τον χαρακτήρα του ιστορικού αυτού σημείου. ‘Οποιος υποστηρίζει το αντίθετο ενεργεί δόλια και με σκοπιμότητα». Συμπλήρωσε ακόμη πως σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα ενημερώσει το Σώμα για την πορεία της ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος, ενώ μίλησε για «στενή συνεργασία με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο σε πληθώρα ζητημάτων».

«Μαθήματα ιστορίας, μαθήματα απόδοσης τιμής και σεβασμού της μνήμης χιλιάδων συμπολιτών δεν θα τα δεχτώ. Και ειδικά από αυτούς που υπηρετούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες, που προσπαθούν να δημιουργήσουν σύγχυση», ανέφερε ο δήμαρχος, επαναλαμβάνοντας πως προεκλογικά είχε προαναγγείλει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός υπόγειου πάρκινγκ στην Πλατεία Ελευθερίας, με στόχο να δοθεί «ανάσα» στο κυκλοφοριακό.

«Μετατρέψαμε προσωρινά την Πλατεία Ελευθερίας σε χώρο στάθμευσης για να αξιοποιήσουμε τον ενδιάμεσο χρόνο μέχρι την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ», είπε.

Πηγή: Ιστοσελίδα The President, 27/12/2021 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ