Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4410 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΔΙΚΑΙΟΥΣ» ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΠΟΥ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος 2022, Οργανώσεις της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ και διεθνείς εβραϊκές Οργανώσεις -συγκεκριμένα οι: National Hellenic Society (NHS), Hellenic American Women’s Council (HAWC), Combat Antisemitism Movement (CAM), B’nai B’rith International, και European March of the Living (EMOTL)-  διοργανώνουν την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, στις 6 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «’There is Neither Greek Nor Jew’: The Heroic Duo Who Saved an Entire Island From the Holocaust», προς τιμήν του επί Κατοχής Δημάρχου της Ζακύνθου Λουκά Γ. Καρρέρ και του Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου, δυο σπουδαίων ηρώων, που κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατάφεραν να διασώσουν ολόκληρη την εβραϊκή κοινότητα του νησιού.

Η σημασία της Μνήμης του Ολοκαυτώματος και των φωτεινών παραδειγμάτων Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης, όπως αυτών του Μητροπολίτη και του Δημάρχου Ζακύνθου, μοναδικών στην παγκόσμια ιστορία, αποτελούν όχι μόνο ηθικό χρέος αλλά και όπλο ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού, και σε κάθε προσπάθεια αναβίωσης του ναζισμού και διάδοσης του μίσους και του φανατισμού.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της φετινής Ελληνικής Προεδρίας του IHRA (Διεθνής Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος) και κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος του IHRA, Πρέσβυς Χριστόδουλος Λάζαρης.

Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών περιλαμβάνονται: η Πρέσβυς της Ελλάδας στις ΗΠΑ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του B’nai Brith International Dan Mariaschin, ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα Zach Saar, ο επικεφαλής του Τμήματος Δικαίων των Εθνών του Γιαντ Βασέμ Dr. Joel Zisenwine, ο Αμερικανός βουλευτής και μέλος του Σώματος για τα Ελληνικά θέματα στο Κογκρέσο Gus Bilirakis, η Διευθύντρια του Μουσείου Kehila Kedosha Janina στη Νέα Υόρκη Marcia Haddad Ikonomopoulos, η Αντιπρόεδρος του Hellenic American Women’s Council Dr. Ekaterini Malliou, ο ιστορικός και μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον IHRA Δρ. Λεόν Σαλτιέλ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού March of the Living Βενιαμίν Αλμπάλας, και η Μιμίκα Τσεζάνα – Hyman, απόγονος εβραϊκής οικογένειας της Ζακύνθου που διασώθηκε. 

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης και περισσότερες πληροφορίες τον ιστότοπο του Combat Antisemitism Movement εδώΗ παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι ελεύθερη με απλή εγγραφή στον παρακάτω  σύνδεσμο:

us06web.zoom.us/webinar/register/WN_h0HZi0TxRtGEonmDancl8w

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae