Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks).
On Line
Έχουμε 4655 επισκέπτες συνδεδεμένουςLog in
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΛΕΟΝ ΣΑΛΤΙΕΛ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ της ΚΥΠΡΟΥ – ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ |
![]() |
![]() |
![]() |
Το συγγραφικό έργο του Δρος Λεόν Σαλτιέλ, πέρα από τη διδακτορική του διατριβή, περιλαμβάνει και ένα ξεχωριστό βιβλίο, με τον τίτλο «Μη με ξεχάσετε». Το βιβλίο, αποτελεί απόδειξη μιας ιστορικής αλήθειας που διαδραματίζεται στο γκέτο της Θεσσαλονίκης, όταν τρεις μητέρες στέλνουν επιστολές στους γιους τους στην Αθήνα. Ένα έργο ιστορικό, που μεταπλάθεται σε λογοτεχνική αφήγηση και αγγίζει την καρδιά κάθε ανθρώπου. Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Μεγάρου Στροβόλου, την Τρίτη 12.4.2022 με τον τίτλο, «Ο ρόλος της Τέχνης στη διάδοση της μνήμης του Ολοκαυτώματος» με τη συμμετοχή της κας Νάσιας Διονυσίου και της κας Μάχης Λιντάλ. Ο Δρ Σαλτιέλ, πέρα από την ιδιότητα του ιστορικού και του συγγραφέα ασχολείται επισταμένα με θέματα που άπτονται της ρητορικής του μίσους, του αντισημιτισμού και των διακρίσεων. Ερωτήματα που απασχολούν έντονα και όλους τους εκπαιδευτικούς, όταν καλούνται να απαντήσουν και προπάντων να διδάξουν τους μελλοντικούς πολίτες αυτού του τόπου. Με την ευκαιρία αυτής της επίσκεψης, ο Δρ Σαλτιέλ είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων. Ιδιαίτερα παραγωγική ήταν η παρουσία του στα σχολεία της Λάρνακας (Παγκύπριο Λύκειο και Λύκειο Αγίου Γεωργίου) και της Λευκωσίας (Λύκειο Αγ. Γεωργίου Λακατάμειας και Λύκειο Δασούπολης), όπου παρουσίασε το θέμα «Θεσσαλονίκη- Άουσβιτς 79 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού» και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών που σχετίζονταν τόσο με το Ολοκαύτωμα, όσο και με τον αντισημιτισμό. *Στοιχεία από ιστοσελίδα paideia-news.com, 5.5.2022 |