Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3494 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: «Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ» ΤΟΥ ΜΑΪΡ Σ. ΜΑΙΣΗ | Εκτύπωση |

Ο Σύλλογος των Αυστριακών στην Ελλάδα διοργανώνει την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 και ώρα 19.00 στο Ιωνικό Κέντρο (Λυσίου 11, Πλάκα) την παρουσίαση της γερμανόφωνης έκδοσης του βιβλίου «Η εβραϊκή κοινότητα της Χαλκίδας» του Μαϊρ Σ. Μάιση.  

Ο συγγραφέας, του οποίου η οικογένεια είναι από τον 16ο αιώνα γνωστή στην Χαλκίδα, μεταδίδει σε αυτό το έργο του μια συνοπτική εικόνα της ιστορίας της από το 586 π.Χ. εκεί εγκατεστημένης ρωμανιώτικης κοινότητας, της πιθανότατα παλαιότερης εβραϊκής κοινότητας στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερη σημασία παρουσιάζει το κοιμητήριο με τους βασισμένους σε καβαλιστικούς κανόνες τάφους του από τον 14ο αιώνα έως τον 19ο αιώνα, το οποίο είναι το μοναδικό του είδους του στην Ευρώπη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΪΡ ΜΑΪΣΗ «Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ»

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae