Στις 14.6.2022, ο Δήμος Χαλκιδέων ανάρτησε την ακόλουθη ανακοίνωση στο λογαριασμό του στο facebook σχετικά με την παρουσίαση του βιβλίου «Η Ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας Χαλκίδας - Αναμνήσεις 1940-1945» του Μαΐρ – Μάριου Μαϊση που έγινε στις 13.6.2022 στη Χαλκίδα.

«Στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Μαΐρ – Μάριου Μαϊση «Η Ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας Χαλκίδας - Αναμνήσεις 1940-1945», που πραγματοποιήθηκε, Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022 στο Κόκκινο Σπίτι, από την Ισραηλιτική Κοινότητα Χαλκίδας, τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Χαλκίδας και την Ευβοϊκή Αρχαιόφιλο Εταιρεία, παρευρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

«Είναι πολύ λίγα αυτά που μπορεί να προσθέσει κάποιος, μετά την τόσο γλαφυρή απόδοση της πλοκής και της δομής του βιβλίου από τους έγκριτους ομιλητές και κυρίως από τον συγγραφέα του.

Μέσα από το βιβλίο αυτό αναβιώνει, για ακόμα μια φορά, η μάχη του καλού με το κακό. Μια μάχη που ξεκινά από τον καθένα μας ξεχωριστά και φτάνει μέχρι τις μεγάλες μάχες που καθορίζουν τις τύχες των λαών. Αυτό που μένει είναι ότι το καλό πάντα επιβιώνει, ακόμη κι αν δεν επιβιώσει σε αυτό τον κόσμο, σίγουρα θα έρθει και θα μας δικαιώσει στον άλλο.

Η ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας είναι η ιστορία της πόλης μας. Δεν μπορώ να την ξεχωρίσω. Πραγματικά ευχαριστούμε τον κ. Μαϊση, διότι είναι θεματοφύλακας της Ιστορίας αυτής και μέσα από τα συγγράμματά του αφήνει μια μεγάλη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.», ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό της η Δήμαρχος Χαλκιδέων».

ΠΗΓΗ: facebook ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ, 14.6.2022