Τους νικητές του 8ου Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινίας Μικρού Μήκους υποδέχθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Οι μαθητές του ΓΕΛ Αγίου Μύρωνα, από το Ηράκλειο της Κρήτης, διακρίθηκαν στον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινίας Μικρού Μήκους, με θέμα «Ολοκαύτωμα και Έλληνες Εβραίοι», που διοργανώθηκε από το Εβραϊκό Μουσείο και τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την ταινία «Θάλασσα Μνήμη».

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία, έπειτα από πρόσκληση της Ευρωβουλευτού, να ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες για τρεις ημέρες και να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με στόχο να ενημερωθούν βιωματικά για τη δράση του. Το πρόγραμμα των μαθητών περιλάμβανε επίσκεψη στο «Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας», στο Parlamentarium – το Κέντρο Επισκεπτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – αλλά και ξενάγηση στους χώρους του Κοινοβουλίου.

Τέλος, η κα Ασημακοπούλου στη συζήτηση γνωριμίας που είχε με τους μαθητές, παρουσία του κ. Θεόδωρου Γεωργιτσόπουλου, National Press Advisor, τους συνεχάρη για τη διάκρισή τους στο διαγωνισμό, αλλά και απάντησε στις απορίες τους για την λειτουργία του Κοινοβουλίου.

Πηγή: ιστότοπος vimanews.gr, 24.6.2022