Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5334 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Η παρουσίαση του βιβλίου "Στα ίχνη των Εβραίων της Ελλάδας" (εκδ. Ψυχογιός) του Αναστάσιου Καράμπαμπα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου στην Αθήνα.

Πρόκειται για ένα βιβλίο αναφοράς, που περιγράφει ενδελεχώς την ιστορία των Εβραίων στον ελλαδικό χώρο, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.

Ο συγγραφέας Αν. Καράμπαμπας είναι καθηγητής ιστορίας, γεωγραφίας, ηθικής και πολιτικής αγωγής στο Λύκειο της Alliance des Pavillons στο Παρίσι, μέλος του διεθνούς δικτύου της Παγκόσμιας Ισραηλιτικής Συμμαχίας (Alliance Israélite Universelle – AIU). Διδάσκει, επίσης, ιστορία του εβραϊκού λαού και είναι υπεύθυνος για το ταξίδι μνήμης στην Πολωνία.

Στην βιβλιοπαρουσίαση εκ μέρους του ΚΙΣΕ προσφώνηση απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος καθηγητής Μάνος Αλχανάτης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του κοπιώδους έργου του Αν. Καράμπαμπα. Επίσης, εκτός από τον συγγραφέα, για το βιβλίο μίλησαν ο Πρόεδρος του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος Μάκης Μάτσας, καθώς το ΕΜΕ έχει συμβάλλει με ιστορικό υλικό και τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο βιβλίο, ο νομικός και συγγραφέας Θρασύβουλος Παπαστρατής, που υπογράφει και τον πρόλογο του βιβλίου, και ο Γιώργος Πηλιχός, ερευνητής και συγγραφέας, ο οποίος συνεργάζεται με τον Αν. Καράμπαμπα για την παραγωγή ντοκυμαντέρ με θέμα τους Εβραίους της Ελλάδος.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae