Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4178 επισκέπτες και 2 μέλη συνδεδεμένους

Log inΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ - Συναντήσεις και δραστηριότητες με αφορμή την απονομή του βραβείου Genesis στον Αλμπερτ Μπουρλά PDF Εκτύπωση E-mail

Από 25.6.2022 ο Αντιπρόεδρος της Kυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος και ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ και της ΙΚΘ, Δαυίδ Σαλτιέλ, πραγματοποιούν επίσκεψη στο Ισραήλ όπου είχαν σειρά επαφών υψηλού επιπέδου με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων και την περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ.

Στις 26.6.22 οι κ.κ. Πικραμένος και Σαλτιέλ παρακάθισαν στο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ Isaac Herzog προς τιμήν του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Pfizer, Δρος Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος μετέβη στο Ισραήλ προκειμένου να παραλάβει το Βραβείο Genesis, σε ειδική επίσημη τελετή που έγινε στις 29.6.22. Στο δείπνο του Ισραηλινού Προέδρου παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι Ισραηλινών φαρμακοβιομηχανιών. Το δείπνο διεξήχθη σε πολύ εγκάρδιο κλίμα με την ελληνική μουσική -αγαπημένο άκουσμα τόσο των Ισραηλινών όσο και του τιμώμενου κ. Μπουρλά- να πρωταγωνιστεί στη βραδιά.

Στις 27.6.2022 ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ επισκέφθηκαν το Γιαντ Βασέμ, όπου είχαν ιδιαίτερες συναντήσεις με το νέο Πρόεδρο του ιδρύματος Dani Dayan. Επίσης, ο κ. Σαλτιέλ είχε συνάντηση εργασίας με την κα Γαρυφαλλιά Μίχα, επικεφαλής του Γραφείου Βαλκανικών χωρών του Τμήματος Διεθνών Σπουδών για το Ολοκαύτωμα του Γιαντ Βασέμ και στελέχη του Τμήματος και συζήτησε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και για τις δυνατότητες ανάπτυξής τους.

Ιδιαίτερη συνάντηση είχε ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ'. Η σημασία του διαθρησκειακού διαλόγου για την προώθηση των αξιών της συναδέλφωσης, του αλληλοσεβασμού και της κατανόησης, οι σχέσεις με το Πατριαρχείο και με την Ελληνική Εκκλησία, η ανάγκη ανάληψη δράσεων για την καταπολέμηση του φανατισμού, ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν. (Διαβάστε εδώ τη σχετική ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων). 

Η τελετή για την απονομή του γνωστού και ως «Εβραϊκού Νόμπελ», του Genesis Prize στον κ. Αλμπερτ Μπουρλά έγινε στο Jerusalem Theater, στις 29.6.2022, παρουσία διεθνών προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης και ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ.

Ο κ. Μπουρλά παρέλαβε το βραβείο από τον Ισραηλινό Πρόεδρο Herzog και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Genesis Stan Polovets και κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στις προκλήσεις που η πανδημία επέβαλε στην ανθρωπότητα αλλά και στις αξίες που ανέδειξε, όπως η αλληλεγγύη, η προσφορά, το πνεύμα ομαδικότητας, όλες θεμελιώδεις αρχές της εβραϊκής θρησκείας με πανανθρώπινη σημασία. Τέλος, επανέλαβε την πρόθεσή του να διαθέσει τους πόρους του σημαντικού αυτού βραβείου υπέρ του Μουσείου Ολοκαυτώματος της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη, συμβάλλοντας στην υλοποίηση ενός σημαντικού πρότζεκτ και τιμώντας τη Μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae