Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5171 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΣΙΝΤ ΓΚΑΝΙΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Κατά  την τελετή της αποφοίτησης των σπουδαστών του Hellenic American University στις 30.6.2022, o Σιντ Γκάνις, εβραϊκής καταγωγής από τα Γιάννενα, αναγορεύτηκε ως Επίτιμος Διδάκτορας του HAEC παρουσία του Δημάρχου Ιωαννιτών κ. Μωυσή Ελισάφ. Ο Σίντ Γκάνις κατά την ομιλία του για την αναγόρευσή του επιβεβαίωσε την είδηση για ίδρυση Κέντρου Κινηματογραφικών Σπουδών στην Ελλάδα. Ανήγγειλε ακόμη ότι πρόκειται να διαδραματίσει ενεργό ρόλο ως σύμβουλος στο Κέντρο, το οποίο ιδρύεται σε συνεργασία με το Hellenic American University, την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College. Για το σινεμά ο Σιντ Γκάνις είναι ένας  ζωντανός θρύλος αφού έχει διατελέσει πρόεδρος της επιτροπής των Οσκαρ, δηλαδή της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, όπως είναι ο επίσημος τίτλος της.

Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων επισήμων ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ως εκπρόσωπος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, ο Ραβίνος Αθηνών Γκαμπριέλ Νεγρίν και εκπρόσωποι της Πρεσβείας του Ισραήλ.

*Στοιχεία από άρθρο στην ιστοσελίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 6.7.2022

 

 

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae