Στις 31.8.2022, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ συναντήθηκε στα γραφεία της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης αρχικά με την Υφυπουργό Υγείας κα Ζωή Ράπτη και ακολούθως με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Χρήστο- Γεώργιο Σκέρτσο.

Αμφότερα τα στελέχη της Ελληνικής Κυβέρνησης εξέφρασαν το έντονο ενδιαφέρον τους για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο θέμα του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Σαλτιέλ ενημέρωσε αναλυτικά την κα Ράπτη και τον κ. Σκέρτσο για τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει αναφορικά με την ανέγερση του κτιρίου, καθώς και για τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά και πρέπει να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό.

Εκτενής αναφορά έγινε επίσης στο θέμα της Πλατείας Ελευθερίας και στη δημιουργία του Πάρκου Μνήμης το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί με κεντρικό στοιχείο του το Μνημείο Ολοκαυτώματος, σύμφωνα και με τις δημόσιες τοποθετήσεις του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Τέλος, ένα ακόμη πολύ σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν η ανάγκη για την αποκατάσταση της μετώπης του Νοσοκομείου Χιρς στο συγκρότημα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και η επαναφορά των στοιχείων της πρόσοψης του κτιρίου στην αρχική τους κατάσταση. Ο κ. Σαλτιέλ τόνισε πως κάτι τέτοιο αποτελεί ελάχιστη πράξη σεβασμού για ένα κτίριο με μεγάλη ιστορική σημασία για την πόλη και όχι μόνο, που σήμερα αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου Ι.Κ. Θεσσαλονίκης, 31.8.2022