Στις 6.9.2022, ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ και τα μέλη του προεδρείου Μάνος Αλχανάτης, Βίκτωρ Ελιέζερ και Δανιήλ Μπεναρδούτ είχαν συνάντηση γνωριμίας με τον πρέσβη κ. Δημήτρη Γιαννακάκη, ειδικό απεσταλμένο του υπουργείου Εξωτερικών για την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού και την προάσπιση της μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Κατά τη συνάντηση συζητηθήκαν θέματα που αφορούν στον ελληνικό εβραϊσμό και κυρίως η αντιμετώπιση του αντισημιτισμού, καθώς και η κατάρτιση σχεδίου δράσης σύμφωνα με την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και τη διαφύλαξη της εβραϊκής ζωής στην Ευρώπη, η οποία στηρίζεται σε μια σειρά μέτρων που αφορούν την πρόληψη κάθε μορφής αντισημιτισμού, την προστασία και διαφύλαξη της εβραϊκής ζωής και την προώθηση της έρευνας, της εκπαίδευσης και της μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Οι εκπρόσωποι του ΚΙΣΕ ενημέρωσαν τον κ. Γιαννακάκη για τα προβλήματα και τις ανησυχίες των Εβραίων της Ευρώπης γενικότερα και της Ελλάδας ειδικότερα. Επισημάνθηκε η στενή και εποικοδομητική συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, καθώς και η ανάγκη ενημέρωσης τόσο των διωκτικών αρχών, όσο και των υπηρεσιών της δικαιοσύνης για τη σημασία που αποδίδεται στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού. Στη συνάντηση που έγινε σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία για την κατάρτιση ενός εθνικού σχεδίου δράσεων για τη καταπολέμηση του αντισημιτισμού.