Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4931 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα φιλοξενήσει στις 30.9.2022, για πρώτη φορά στον Λευκό Οίκο, τελετή για τον εορτασμό της εβραϊκής πρωτοχρονιάς (Ρος Ασανά).

Ως Αντιπρόεδρος, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Μπάρακ Ομπάμα (2009 – 2017), ο Μπάιντεν έκανε εκδηλώσεις για το Ρος Ασανά και το Σουκότ (σκηνοπηγία) στην επίσημη κατοικία του αντιπροέδρου και υπήρξε ο πρώτος αντιπρόεδρος που το έπραττε.

Ο Πρόεδρος Μπίλ Κλίντον ήταν ο πρώτος που φιλοξένησε δεξίωση για το προσωπικό κατά τη διάρκεια του Χανουκά και ο Πρόεδρος Τζορτζ Ουόκερ Μπους έκανε μία δημόσια εκδήλωση για τους επικεφαλής των εβραϊκών κοινοτήτων, μια τακτική που ακολουθήθηκε από τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα και τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ. Ο Ομπάμα καθιέρωσε την διοργάνωση τελετής (σέντερ) για το εβραϊκό Πάσχα, κάτι που δεν συνέχισε ο Τράμπ. 

Κατά την Προεδρεία Μπάιντεν, διοργανώθηκε πέρυσι, με φυσική παρουσία, την τελευταία στιγμή τελετή για το άναμμα των κεριών του Χανουκά. Λόγω των περιορισμών της πανδημίας οι εβραϊκές εκδηλώσεις περιορίστηκαν σε διαδικτυακές.     

Πέρυσι, η Καμάλα Χάρις και ο σύζυγός της Ντάγκλας Εμχοφ – ο πρώτος εβραίος σύζυγος προέδρου ή αντιπροέδρου – άναψε κατά τη διάρκεια του Χανουκά μία μενορά σε ευδιάκριτο σημείο (παράθυρο) της επίσημης κατοικίας της αντιπροέδρου, και αυτό συνέβη για πρώτη φορά, και φέτος η Χάρις και ο Εμχοφ διοργάνωσαν τραπέζι για το εβραϊκό Πάσχα για την οικογένεια και το προσωπικό με εβραϊκό θρήσκευμα. Η Χάρις και ο Έμχοφ είναι η πρώτη επίσημη οικογένεια που τοποθετεί μεζουζά στην επίσημη κατοικία τους.  

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε σε ερώτηση για το αν θα γίνει φέτος τελετή για το Χανουκά.  

Οι Πρόεδροι επί πολλά χρόνια ενημερώνουν μέσω τηλεδιασκέψεων τους εβραίους ηγέτες πριν από τις μεγάλες γιορτές.

*Στοιχεία - μετάφραση από JTA, 20.9.2022

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae