Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3656 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ & ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ & ΕΠΑΙΝΩΝ 8ου ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ» PDF Εκτύπωση E-mail

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 στην αίθουσα «Ζακλίν ντε Ρομιγί» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζή, η απολογιστική συνάντηση και η απονομή βραβείων και επαίνων στους/στις διακριθέντες/είσες μαθητές/τριες στον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι».

Κατά το σχολικό έτος 2021-2022, παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό 32 σχολεία με 59 ταινίες από 150 μαθητές/τριες της Α΄ και Β΄ τάξης Λυκείου. Οι μαθητές/τριες που διακρίθηκαν στον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, το οποίο περιλάμβανε προπαρασκευαστική συνάντηση και εκπαιδευτική επίσκεψη στο «Κρατικό Μουσείο Άουσβιτς-Μπίρκεναου» στην Πολωνία.

Κατά την απολογιστική συνάντηση, στους μαθητές/τριες δόθηκε η ευκαιρία να μοιραστούν την εμπειρία τους, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους από τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η απονομή πέντε (5) βραβείων στους/στις μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, του ΓΕΛ Αγίου Μύρωνα, του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα και του 9ου ΓΕΛ Αθηνών, καθώς και είκοσι δύο (22)  τιμητικών επαίνων για αντίστοιχες συμμετοχές από τα σχολεία: 7ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, 1ο ΓΕΛ Πανοράματος, Εκπαιδευτήρια Ν. Ζαγοριανάκου, Σχολή Μωραΐτη, Μουσικό Σχολείο Τρίπολης, 3ο ΓΕΛ Άρτας, 1ο ΓΕΛ Μοσχάτου, 5ο ΓΕΛ Πετρούπολης, 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Αθήνας -"Γεννάδειο", 3ο ΓΕΛ Γλυφάδας, 3ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα, Κολλέγιο Αθηνών, Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, 27ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, 4ο ΓΕΛ Π. Φαλήρου.

Στην απολογιστική συνάντηση συμμετείχαν και διακριθέντες/θείσες από τον 6ο και τον 7ο Μαθητικό Διαγωνισμό, οι οποίοι επίσης επισκέφθηκαν το «Κρατικό Μουσείο Άουσβιτς-Μπίρκεναου» μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στις σχολικές μετακινήσεις, για υγειονομικούς λόγους, κατά τα προηγούμενα δύο χρόνια. 

Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων ευχαριστεί όλους/όλες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στον διαγωνισμό και το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος για τη συνδιοργάνωση και συγχαίρει τους/τις διακριθέντες/είσες, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών/τριών για τη στήριξή τους.

Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους (βίντεο) με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» - σχολικό έτος 2021-2022

ΠΗΓΗ: Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, 19.10.2022

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae