Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3899 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ TAGLIT BIRTHRIGHT ISRAEL PDF Εκτύπωση E-mail

Ένας από τους σημαντικότερους μη κερδοσκοπικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς στον κόσμο ο Taglit Birthright Israel, που έχει ως κύριο στόχο του την ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στο Ισραήλ και τη διασπορά, διοργάνωσε στην Ελλάδα στις 5.11.2022, σε συνεργασία με την πρεσβεία του Ισραήλ, φιλανθρωπικό γκαλά με πάνω από 300 προσκεκλημένους από όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ. Επίτιμος προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο τ. πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν, ένας σημαντικός πολιτικός και φιλέλληνας που διαδραμάτισε ρόλο στη σύσφιγξη των σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ.

Κατά την εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο πρόεδρος του Taglit στην Ελλάδα David Sassoon, ο τ. πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν, ο διευθύνων Σύμβουλος του Taglit Gidi Mark, ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ και ο πρέσβης του Ισραήλ Noam Katz.

Στην εκδήλωση παρέστησαν πρέσβεις και εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος στην Ελλάδα, Ισραηλινοί επενδυτές, καθώς και προσωπικότητες από τις εβραϊκές κοινότητες των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Taglit στην Ευρώπη, Doron Zentner και ο Πρόεδρός του στην Ελλάδα, David Sassoon, απένειμαν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το βραβείο του Φίλου του Ισραήλ, το οποίο παρέλαβε εκ μέρους του η βουλευτής Κατερίνα Μονογιού.

Ο διάσημος Ισραηλινός μουσικός, Yehuda Poliker, πλαισίωσε την εκδήλωση με μουσικό πρόγραμμα. Ο Poliker, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, υπήρξε ένα από τα βασικά πρόσωπα που έκαναν γνωστή την πλούσια ιστορία και την τραγωδία της εβραϊκής κοινότητας της γενέτειράς του, στο Ισραήλ. Έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στο να γίνει γνωστή η ελληνική μουσική στο ισραηλινό κοινό, έχοντας συνεργαστεί με πολλούς εξέχοντες Έλληνες τραγουδιστές, όπως ο Γιώργος Νταλάρας και η Χάρις Αλεξίου.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae