Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5238 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΑΪΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1980-1990» | Εκτύπωση |

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 στις 19:00 στο Κοινοτικό Κέντρο της Ι.Κ. Αθηνών, (Βησσαρίωνος 9) θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου και συμβούλου πολιτικής επικοινωνίας Ζαν Κοέν «Η Ταραγμένη Δεκαετία Για τον Εβραϊσμό της Ελλάδας 1980-1990».

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι Μαριάνα Πυργιώτη, δημοσιογράφος – πολιτική αναλύτρια και Βίκτωρας Ελιέζερ, δημοσιογράφος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Ιωάννης Παπαφλωράτος, Νομικός – διεθνολόγος.

Για το βιβλίο:

Τα τελευταία 40 χρόνια ο δημοσιογράφος Ζαν Κοέν ασχολείται με τη Μέση Ανατολή και ειδικότερα το Ισραήλ, καθώς και με τον Ελληνικό αντισημιτισμό.

Στο τελευταίο του βιβλίο «Η ταραγμένη Δεκαετία Για Τον Εβραϊσμό της Ελλάδας 1980-1990»  ο συγγραφέας αποτυπώνει με ακρίβεια και τεκμηριωμένα την δεκαετία του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου, τον διάχυτο αντισημιτισμό στην Ελλάδα, το προ-αραβικό και αντί -Ισραηλινό κλίμα όπως αυτό εκφράζετο από τη Βουλή, την κυβέρνηση, του βουλευτές, τα κόμματα, τα ΜΜΕ και τους καλλιτέχνες της εποχής.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα ιστορικό ντοκουμέντο για την εποχή που έφερε τομείς  πολλές αλλαγές στην Ελλάδα σε πολλούς και που φυσικά εν θα μπορούσε να μην επηρεάσει τους Έλληνες Εβραίους.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae