Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5022 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΒΡΑΪΚΑ ΘΕΜΑΤΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 27.5.09, οι κυρίες της Ι.Κ. Αθηνών διοργάνωσαν ενημερωτική συνάντηση, στο Πνευματικό Κέντρο της Κοινότητας, για θέματα που αφορούν το διεθνή εβραϊσμό καθώς και την αντιμετώπιση και καταπολέμηση του αντισημιτισμού.
Η πρόεδρος της WIZO κα Χέδερ Ναχμία, αφού ευχαρίστησε όσους παρέστησαν στην εκδήλωση, καλωσόρισε τον πρόεδρο του Κ.Ι.Σ κ. Μ. Κωνσταντίνη, ο οποίος ήταν ο ομιλητής της εκδήλωσης.
Αρχικά ο κ. Κωνσταντίνης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της Διεθνούς Διάσκεψης για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από 15 έως 17 Φεβρουαρίου 2009, ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους πως στόχος του Συνεδρίου ήταν να δημιουργηθεί ένα κοινό πρόγραμμα δράσης για την αντιμετώπιση του φαινομένου του αντισημιτισμού παγκοσμίως, που ομόφωνα αναγνωρίστηκε ως κλιμακούμενη παγκόσμια απειλή.
Ακολούθησε η ενημέρωση για τη Διεθνή Συνάντηση του ΟΑΣΕ, (του οποίου την προεδρία για το τρέχον έτος έχει αναλάβει η Ελλάδα), με θέμα την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού, που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, στις 17 Μαρτίου 2009. Κατά τη Συνάντηση συζητήθηκαν και αναπτύχθηκαν σημαντικά θέματα γύρω από τις τάσεις που επικρατούν το τελευταίο διάστημα και την έξαρση του αντισημιτικού μένους σε πολλές περιοχές του κόσμου. Αποτέλεσμα του Συνεδρίου ήταν να διαμορφωθεί ένα κείμενο συστάσεων και ψηφισμάτων που αναπτύσσεται σε οκτώ βασικές αρχές.
Τέλος, ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ήταν τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. για τη Σύνοδο του ΟΗΕ κατά του Ρατσισμού - Ντέρμπαν 2, που έγινε στη Γενεύη από τις 20 έως τις 24 Απριλίου 2009. Παρουσιάστηκαν οι προσπάθειες του διεθνούς Εβραϊσμού να μην επαναληφθούν τα λάθη και οι αποτυχημένες πρακτικές που συνέβησαν κατά την πρώτη Σύνοδο, το 2001, η οποία χαρακτηρίστηκε από έντονα αντισημιτικά επεισόδια, την παρενόχληση εκπροσώπων εβραϊκών οργανισμών και την καταδίκη του Ισραήλ ως του μοναδικού κράτους παγκοσμίως που εκτέθηκε ως ρατσιστικό.     
Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις του κ. Κωνσταντίνη, ο οποίος στο τέλος απάντησε πρόθυμα σε ερωτήσεις του κοινού οι οποίες εξέφραζαν την ανησυχία του για την κλιμακούμενη αύξηση του αντισημιτισμού. 
 
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae