Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6643 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΝΟΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΛΑΘΟΥΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 27.3.2010 στην εφημερίδα «Τα Νέα», στη στήλη «Μικροπολιτικός», δημοσιεύτηκε γελοιογραφία του κ. Δημήτρη Χαντζόπουλου, η οποία περιελάμβανε υποτιθέμενη συνομιλία μεταξύ του πρωθυπουργού και του Χριστού με αντισημιτικό περιεχόμενο και αιχμές τόσο για το Ολοκαύτωμα, όσο και για τη σταύρωση του Χριστού.
Το Κ.Ι.Σ. αντέδρασε αμέσως και απέστειλε προς τον διευθυντή της εφημερίδας «Τα Νέα» κ. Χρήστο Μεμή την ακόλουθη επιστολή, η οποία δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, στις 30.3.2010:
«Με πολύ καλή πίστη και με εντιμότητα είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι η γελοιογραφία του κ. Δημήτρη Χαντζόπουλου, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας, στις 27 λήγοντος (στήλη «Μικροπολιτικός»), έρχεται σε αντίθεση με τα ανθρώπινα συναισθήματα που έχουν δημιουργηθεί κυρίως μετά τις τραγικές μνήμες του Ολοκαυτώματος.
Υπάρχουν καταστάσεις και γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία που έχουν το δικό τους αντιπροσωπευτικό χαρακτήρα και δεν επιτρέπουν κατά κανένα λόγο ή για οποιοδήποτε σκοπό παραποιήσεις».
Στη συνέχεια δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας, στις 3.4.2010, σχόλιο του σκιτσογράφου στο οποίο αναφέρεται: «Πολλές φορές μία γελοιογραφία μπορεί να μη βγάλει γέλιο, όπως και η επίκληση μιας τραγωδίας να μη βγάλει κλάμα. Από τη μεριά μου ζητώ συγγνώμη και υπόσχομαι να ξαναπροσπαθήσω».
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae