Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3716 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 21 και 22 Ιουλίου 2010 ο πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ. Είναι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί Έλληνας πρωθυπουργός ύστερα από 18 χρόνια από την αναγνώριση του Κράτους του Ισραήλ και την αντίστοιχη επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.
Τόσο ο ελληνικός όσο και ο ισραηλινός Τύπος απέδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στην επίσκεψη, στις επαφές του Γ. Παπανδρέου στο Ισραήλ, αλλά και στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην πολιτική σκηνή της Μεσογείου και στην προσπάθεια ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος συνοδευόταν από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γιώργο Πεταλωτή και τον πρέσβη του Ισράηλ στην Ελλάδα κ. Αλί Γιάχια, συναντήθηκε αρχικά με τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Σιμόν Πέρες, με τον οποίο έχει από ετών συνεργασία στα πλαίσια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ και αργότερα με ελληνικής καταγωγής επιζώντες του Ολοκαυτώματος που ζουν στο Ισραήλ. Τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης, ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο Γιαντ Βασέμ όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων του Ναζισμού. Ακολούθησαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον υπουργό Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν και την πρόεδρο της αντιπολίτευσης Τσίπι Λίβνι.
Η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου συνεχίστηκε με συναντήσεις με Παλαιστινίους αξιωματούχους.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑΝΤ ΒΑΣΕΜ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae