Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4633 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΗΜΕΡΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 4 Οκτωβρίου 2010 η Μπενώτ γιόρτασε την Ημέρα του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Πολιτισμού στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Κ. Αθηνών, με την εξαιρετικά εντυπωσιακή ομιλία της κας Μπέττυς Μαγρίζου για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης τον καιρό του Μεσοπολέμου. 
Η ομιλία πλαισιώθηκε από σλάϊντς της εποχής εκείνης, που προβλήθηκαν με τη συνοδεία σεφαραδίτικης μουσικής. Τα χαρακτηριστικά σλάϊντς – κτιρίων, Συναγωγών, Συλλόγων – έδωσαν μία ζωντανή εικόνα της πλούσιας δράσης και του πολιτισμού των Εβραίων της Θεσσαλονίκης και έδωσαν μία ξεχωριστή νότα στην ομιλία της κας Μαγρίζου. Η ανταπόκριση του ακροατηρίου υπήρξε συγκινητική.
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae