Από 2-4 Νοεμβρίου 2011 επισκέφθηκε την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη εννεαμελής αντιπροσωπεία της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC), του παραρτήματος του Σικάγο, με επικεφαλής τον διευθυντή Διεθνών Υποθέσεων της AJC κ. Τζέισον Άϊζακσον, με σκοπό να εκφράσει την αλληλεγγύη της στην Εβραϊκή Κοινότητα, λόγω της οικονομικής κρίσης που υφίσταται η χώρα.   

Το ΚΙΣΕ και η Ι.Κ. Αθηνών, με την άφιξη των εκπροσώπων της AJC στην Αθήνα παρέθεσαν δείπνο εργασίας κατά το οποίο συζητήθηκαν καίρια θέματα που αφορούν τον Ελληνικό Εβραϊσμό.
 Την επόμενη μέρα η αντιπροσωπεία είχε συναντήσεις με στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, με τα οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Μέση Ανατολή, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης του αντισημιτισμού. Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν και οι συναντήσεις των μελών της AJC με στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Παιδείας, καθώς και η συνάντησή τους με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, με τον οποίο συζήτησαν για το θέμα του διαθρησκειακού διαλόγου. 
 Στις 4.11.11, η αντιπροσωπεία της AJC επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, όπου τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, και έλαβε μέρος στο δείπνο του Καμπαλάτ Σαμπάτ που διοργάνωσε η Κοινότητα προς τιμήν τους.
Την επόμενη μέρα τα μέλη της AJC επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης στο οποίο φιλοξενείται η έκθεση «Οι Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη – Ανεξίτηλα σημάδια στο χρόνο».    
Για τα ουσιαστικά αποτελέσματα αυτής της επίσκεψης ο κ. Άϊζακσον επεσήμανε πως «Οι συναντήσεις μας με την ηγεσία του Ελληνικού Εβραϊσμού, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη, ήταν ιδιαίτερα σημαντικές και αποτελεσματικές».