Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5274 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΒΡΑΪΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΛΟΥΖΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Κ.Ι.Σ.Ε. * ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς το ΚΙΣ Γαλλίας * Επιμνημόσυνη δέηση

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, εκφράζοντας τη βαθειά θλίψη του Ελληνικού Εβραϊσμού για το τραγικό γεγονός, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση και απέστειλε προς τον πρόεδρο του ΚΙΣ Γαλλίας Δρα Ρισάρ Πρασκέ επιστολή συλλυπητηρίων και συμπαράστασης. Παράλληλα, οι Ισραηλιτικές Κοινότητες της Ελλάδος προγραμματίζουν τέλεση μνημοσύνων για τα θύματα της Τουλούζης: Gabriel Sandler 4 ετών, Arieh Sandler 5 ετών, Jonathan Sandler 30 ετών, Myriam Monsonego 7 ετών.

* Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΚΙΣΕΤο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, τριών μαθητών και ενός δασκάλου, που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ στο εβραϊκό σχολείο Οζέρ Ατορά της Τουλούζης στη Νοτιοδυτική Γαλλία, μετά από ένοπλη επίθεση ατόμου που επέβαινε σε μηχανάκι. Η εν ψυχρώ δολοφονία αθώων μαθητών και του καθηγητού τους αποδεικνύει ότι το μίσος του αντισημιτισμού οδηγεί σε ανεξέλεγκτες εγκληματικές πράξεις.

Οι χώρες της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, οφείλουν να προστατεύσουν τις αξίες της Δημοκρατίας και της ασφαλούς διαβίωσης όλων των πολιτών ανεξαρτήτως φύλου, φυλής ή θρησκείας. Είναι ανάγκη να διδάσκονται οι νεώτερες γενιές ότι ο φανατισμός, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και ο αντισημιτισμός οδηγούν σε αποτρόπαια εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής, προσβάλλουν τον ίδιο τον πολιτισμό μας.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας εκφράζει τη συμπαράσταση του στις οικογένειες των θυμάτων και στο Γαλλικό Εβραϊσμό.

Αθήνα, 19 Μαρτίου  2012

* ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ προς το ΚΙΣ ΓΑΛΛΙΑΣ:

Κύριε Πρόεδρε,

Ο Εβραϊσμός της Ελλάδος εκφράζει τη συντριβή του για την είδηση του άγριου εγκλήματος που διεπράχθη μπροστά στο σχολείο της Εβραϊκής Κοινότητας της Τουλούζης που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά.

Η Γαλλική Κυβέρνηση οφείλει να κινητοποιήσει όλα τα μέσα προκειμένου να συλληφθεί ο «δολοφόνος με το μηχανάκι» το συντομότερο δυνατόν και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει τους αθώους πολίτες από ενέργειες μίσους και αντισημιτισμού που μέρα με τη μέρα λαμβάνουν ολοένα και πιο τρομακτικές διαστάσεις.

Ο Πρόεδρος Δαυίδ Σαλτιέλ

Η Γεν. Γραμματέας Λίλιαν Καπόν

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae