Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, το ΚΙΣΕ απέστειλε στις 6.12.12 την παρακάτω επιστολή: 
 
"Όπως γνωρίζετε σε ανακοίνωσή του στις 8 Μαΐου 2012, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, εκπροσωπώντας τους Έλληνες Εβραίους πολίτες αυτής της χώρας, είχε επισημάνει ότι «την 6η Μαΐου, με την εκλογή νοσταλγών του Φασισμού και του Ναζισμού, η Ελληνική Δημοκρατία δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα». Στην ίδια ανακοίνωση είχαμε διατυπώσει τη βεβαιότητα «ότι οι συμπολίτες μας, οι δημοκρατικές δυνάμεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τα μέσα ενημέρωσης και οι άνθρωποι του πνεύματος και του Πολιτισμού, θα συστρατευτούν ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας κατά του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και του Αντισημιτισμού».
Χαιρετίζουμε, λοιπόν, θετικά την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και τις ολοκληρωμένες προτάσεις σας για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής, ξενοφοβικής, νεοναζιστικής βίας και την ανάδειξη της «Χρυσής Αυγής» ως αντισυνταγματικού μορφώματος.
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος ανταποκρίνεται θετικά στο κάλεσμά σας για συντονισμό ενεργειών και τίθεταιστη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία που θα συμβάλει στην αφύπνιση της κοινωνίας μας και στη συνειδητοποίηση των κινδύνων που ελλοχεύουν από την διάδοση των πρακτικών βίας και μίσους που πρεσβεύουν οι νοσταλγοί του Ναζισμού στην Ελλάδα.
Έχουμε όλοι καθήκον να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας και να διαφυλάξουμε τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού".