Ο πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών κ. Βενιαμίν Αλμπάλας, ύστερα από πρόσκληση που έλαβε από τον πρόεδρο της Συνδιάσκεψης των Προέδρων των Μεγαλύτερων Εβραϊκών Αμερικανικών Οργανώσεων κ. Richard Stone, συμμετείχε, την Πέμπτη και την Παρασκευή 7 και 8 Φεβρουαρίου 2013, στις εργασίες της Συνδιάσκεψης, η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι με τη συνεργασία και συμμετοχή του CRIF (ΚΙΣ Γαλλίας).
Ο πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών ήταν ένας από τους δύο προσκεκλημένους ομιλητές, που δεν ήταν από τις ΗΠΑ ή τη Γαλλία. Το θέμα που του ζητήθηκε να αναπτύξει ήταν «Η παρούσα οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και οι επιπτώσεις της στην Εβραϊκή Κοινότητα».
Στα πλαίσια των επίσημων επισκέψεων και συναντήσεων, οι συμμετέχοντες στη Συνδιάσκεψη των Προέδρων, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάντ, με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (UMP) κ. Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, τον Δήμαρχο Παρισίων κ. Μπερτράν Ντελανοέ και επισκέφθηκαν τα Μνημεία Ολοκαυτώματος στο Παρίσι και στο Ντρανσί, την Alliance Israelite Universelle και το Εβραϊκό Σχολείο (Γυμνάσιο-Λύκειο) Georges Leven.
Τον Φεβρουάριο του 2011, πολυμελής αντιπροσωπεία της Διάσκεψης Μείζονων Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων (Conference of Presidents of the Major American Jewish Organizations) είχε επισκεφθεί την Ελλάδα (Αθήνα & Θεσσαλονίκη), ενώ το CRIF είχε επισκεφθεί επίσης την Ελλάδα (Αθήνα & Θεσσαλονίκη) τον Σεπτέμβριο του 2012.
Όλοι εξακολουθούν να μιλούν με ενθουσιασμό για τις επαφές που είχαν με την πολιτειακή, πολιτική, θρησκευτική, επιχειρηματική και αυτοδιοικητική ηγεσία της χώρας μας και την φιλοξενία που τους επιφυλάχτηκε από την Εβραϊκή Κοινότητα της Ελλάδος.