Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5910 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Βάνδαλοι ρατσιστές βεβήλωσαν με αγκυλωτούς σταυρούς τον εξωτερικό περιμετρικό τοίχο της ιστορικής Συναγωγής Ιωαννίνων που βρίσκεται μέσα στο Κάστρο. Οι βέβηλοι σχημάτισαν σβάστικες και σε σπίτια στη γύρω περιοχή.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τον αποτροπιασμό του Ελληνικού Εβραϊσμού για την απεχθή πράξη και ζητά από τις αρμόδιες Aρχές να ενεργήσουν τόσο για τη σύλληψη των δραστών όσο και για την επαρκή φύλαξη της Συναγωγής, ώστε να περιοριστούν παρόμοια περιστατικά που αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης των Ιωαννίνων.

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Περισσότερα...
 
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – Η αρνητική γνώμη των Ελλήνων απέναντι στους Ρομά, τους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 11.7.16 δόθηκε στη δημοσιότητα η δημοσκόπηση του Αμερικανικού Κέντρου Έρευνας PEWμε θέμα «Οι Ευρωπαίοι φοβούνται ότι το κύμα προσφύγων θα σημάνει περισσότερη τρομοκρατία, λιγότερες δουλειές». Η έρευνα κατέδειξε σημαντικά στοιχεία για τις πεποιθήσεις των Ευρωπαίων για τη σχέση της προσφυγικής κρίσης με την οικονομία, την τρομοκρατία, και την άνοδο των ακραίων ιδεολογιών, αλλά και ευρύτερες συμπεριφορές σε θέματα ρατσισμού και ανεκτικότητας. Η έρευνα έγινε σε 10 χώρες της ΕΕ: Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σουηδία.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα αξιοσημείωτα –μεταξύ άλλων- είναι τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης που αφορούν τα αισθήματα των Ελλήνων απέναντι στους εβραϊκού θρησκεύματος συμπατριώτες τους.

Περισσότερα...
 
Η IHRA υιοθέτησε ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 23 – 26 Μαΐου 2016, συνεδρίασε στο Βουκουρέστι η Ολομέλεια της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (International Holocaust Remembrance Alliance– IHRA), η οποία ανταποκρίθηκε στην ανάγκη υιοθέτησης ενός κοινώς αποδεκτού ορισμού για τον αντισημιτισμό. Στο πνεύμα της Διακήρυξης της Στοκχόλμης, στην οποία αναφέρεται πως «η ανθρωπότητα είναι ακόμη σημαδεμένη από τον αντισημιτισμό και την ξενοφοβία και η διεθνής κοινότητα μοιράζεται τη βαριά ευθύνη να αντιπαλέψει αυτά τα δεινά», η Ολομέλεια της Συμμαχίας υιοθέτησε τον ακόλουθο, μη δεσμευτικό νομικά αλλά χρήσιμο και επιβοηθητικό, ορισμό του αντισημιτισμού:

«Ο αντισημιτισμός είναι η υιοθέτηση μιας συγκεκριμένης αντίληψης για τους Εβραίους, η οποία ενδέχεται να εκφραστεί με τη μορφή μίσους εναντίον τους. Οι λεκτικές και φυσικές εκδηλώσεις του αντισημιτισμού στρέφονται ενάντια σε Εβραίους ή μη Εβραίους και την περιουσία τους, καθώς και ενάντια σε θρησκευτικά ιδρύματα και εγκαταστάσεις της εβραϊκής κοινότητας».

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae