Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5450 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ WJC ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 2.6.2020, το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC) διοργάνωσε μέσω τηλεδιάσκεψης το 3ο Φόρουμ για Ειδικούς Απεσταλμένους για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού, αλλά και για εκπροσώπους διεθνών Οργανισμών. Η προηγούμενη συνάντηση είχε γίνει το 2019 στο Μόναχο, όπου ο πρόεδρος του WJC Ρόναλντ Λόντερ αναφερόμενος στους συμμετέχοντες τους χαρακτήρισε ως «τους πιο σημαντικούς παράγοντες που θα βοηθήσουν τον εβραϊκό λαό στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού». 

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, το οποίο συντόνισαν η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού Καταρίνα Φον Σνουρμπάιν και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του WJC Μάραμ Στερν, ζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη ρητορική μίσους στο διαδίκτυο και τις αντισημιτικές θεωρίες συνομωσίας, τα οποία εμφανίζουν μια εκρηκτική αύξηση το τελευταίο διάστημα, μέσω των οποίων κατηγορούνται οι εβραίοι, αλλά και άλλες μειονότητες για την πανδημία.    

Κατά την έναρξη του Φόρουμ ο αντιπρόεδρος του WJC προέτρεψε τους Αξιωματούχους να παρακινήσουν τις κυβερνήσεις τους ώστε άμεσα να υιοθετηθούν και εφαρμοστούν οι Ορισμοί του IHRA του Αντισημιτισμού και της άρνησης του Ολοκαυτώματος, να θεσπιστούν νόμοι ώστε οι διαδικτυακές πλατφόρμες να αφαιρέσουν σχόλια ρητορικής μίσους και τέλος να είναι σε επικοινωνία με τους Ειδικούς Απεσταλμένους κατά του Αντισημιτισμού στην κάθε χώρα, ώστε να παρακολουθείται το θέμα του αντισημιτισμού και να αναπτύσσονται στρατηγικές για την αντιμετώπισή του.

Περισσότερα...
 
ΣΤΙΣ ΚΑΚΟΤΟΠΙΕΣ ΤΗΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Του Παντελή Μπουκάλα

«Παγκόσμια διακυβέρνηση»; Μην πάει ο νους σας στο καλό. Δεν μιλάμε για μια ουτοπία όπου τα νοήμονα δίποδα συμμαχούν για να καλλιεργήσουν ισότιμα και δημοκρατικά τις ελπίδες τους για ένα ανθρωπινότερο μέλλον. Δεν μιλάμε για «το όραμα της οργανωμένης συνεργασίας μεταξύ των εθνών, που ίσως βρίσκεται κάπου στο μέσο των διεθνών τελετουργιών, ανάμεσα στην παγκόσμια κυβέρνηση και την κατάργηση της κυβέρνησης», όπως το περιέγραφε περίπου μια δεκαετία πριν ο Μαρκ Μαζάουερ στο βιβλίο «Κυβερνώντας τον κόσμο: Η ιστορία μιας ιδέας» (μτφρ. Ελένη Αστερίου, «Αλεξάνδρεια»). Αλλά ούτε για την έκτακτη συνθήκη που αναγκάζει τα έθνη να συσπειρωθούν για να αντιμετωπίσουν από κοινού μια μείζονα απειλή: την κλιματική κρίση, μια πανδημία χειρότερη της τωρινής, τη λιμοκτονία ολόκληρων λαών. Ας αφήσουμε τους εξωγήινους στο Χόλυγουντ. 

Περισσότερα...
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ… PDF Εκτύπωση E-mail

Του Βίκτωρα Ισαάκ Ελιέζερ*

LIFO, 5.5.2020.- Η πανδημία του κορωνοϊού Covid19 έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην ανθρωπότητα που θρηνεί χιλιάδες νεκρούς, με εκατομμύρια ανθρώπους να μάχονται για τη ζωή τους στα νοσοκομεία και άλλοι που φέρονται ως υγιείς να παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, και δειλά – δειλά να κάνουν τα πρώτα βήματα εξόδου προς μια νέα και διαφορετική καθημερινότητα.

Πρόκειται για έναν πόλεμο που για πρώτη φορά ίσως, άνθρωποι δεν αφαιρούν ζωές συνανθρώπων τους, σώζουν ζωές…

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae