Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2278 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
ΠΟΛΙΤIΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΧΑΝΙΩΝ | Εκτύπωση |

ΚΡΗΤΗ ΧΑΝΙΑ, 13 – 27 Οκτωβρίου 2019, Συναγωγή Ετς Χαγίμ: Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την αναστήλωση της Συναγωγής Χανίων, η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ετς Χαγίμ διοργανώνει σειρά πολιτιστικών δράσεων από τις 13 έως και τις 27 Οκτωβρίου 2019.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εορτασμό της γιορτής της Σκηνοπηγίας (Σουκότ) και εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας (13.10.2019), εργαστήρι για εκπαιδευτικούς (16.10.2019), Συναυλία με το συγκρότημα KlezmerYunan(19.10.2019), εκδήλωση παρουσίασης των εθίμων των εβραϊκών εορτών (24.10.2019), ανοιχτή λειτουργία Σαββάτου (25.10.2019), λογοτεχνικές αναγνώσεις (26.10.2019) και θα ολοκληρωθούν με την κεντρική εκδήλωση στις 27 Οκτωβρίου 2019.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "Η αφήγηση του Ολοκαυτώματος μέσα από την Τέχνη και την Τοπική Ιστορία" | Εκτύπωση |

ΒΟΛΟΣ, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, Αμφιθέατρο «Γ. Κορδάτος» του  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, 9:00 - 11.30 π.μ.: Οι εκπρόσωποι των φορέων της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου-Ερευνητικό Κέντρο, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης του παραγόμενου έργου των μαθητών και μαθητριών της Α΄ & Β΄ Λυκείου των σχολείων της Μαγνησίας, που προέκυψε από τη συμμετοχή τους στο Πιλοτικό Πρόγραμμα με θέμα «Η αφήγηση του Ολοκαυτώματος μέσα από την Τέχνη και την Τοπική Ιστορία» κατά το σχολικό έτος 2018 - 19.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 
Η ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΤΥΛΙΞΕΙ ΤΟ «ΝΗΜΑ» ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ | Εκτύπωση |

Σε πυρετώδεις ρυθμούς εργασιών η Βέροια προετοιμάζεται για τις εκδηλώσεις Μνήμης του Ολοκαυτώματος που θα ξεκινήσουν σήμερα Παρασκευή και θα κορυφωθούν την Κυριακή 22.9.19, με τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ολοκαυτώματος και την Πορεία και συναυλία «Η Μνήμη του Νήματος», που θα ξεκινήσει από τη Συναγωγή της Βέροιας και θα καταλήξει στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Η Μπαρμπούτα έχει αλλάξει όψη με τις συμβολικές καλλιτεχνικές παρεμβάσεις της σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου, η οποία είχε την ιδέα και ασχολείται με την καλλιτεχνική διεύθυνση των εκδηλώσεων. 460 κόκκινα νήματα συνδέουν την είσοδο της Συναγωγής με 460 παπούτσια σκορπισμένα στα σοκάκια της Μπαρμπούτα, συμβολίζοντας την αρχή του ταξιδιού χωρίς επιστροφή προς το Άουσβιτς.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο με τη συνέντευξη της Σόνιας Θεοδωρίδου από την προετοιμασία των εκδηλώσεων. Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Περισσότερα...
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "IBBUR Οι Εβραίοι της Κρήτης 1900 – 1950" | Εκτύπωση |

ΑΘΗΝΑ, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, στις 20.30, ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24, Αθήνα): Οι εκδόσεις Μελάνι και ο ΙΑΝΟΣ παρουσιάζουν το βιβλίο του Ιωσήφ Βεντούρα "IBBUR Οι Εβραίοι της Κρήτης 1900 – 1950". Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γενικός Γραμματέας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ, ο κριτικός λογοτεχνίας Αλέξης Ζήρας και ο συγγραφέας.   

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Στον εβραϊκό μυστικισμό η λέξη «IBBUR» σημαίνει εγκυμοσύνη και αναφέρεται στην προσωρινή μετοικεσία μιας άλλης πρόσθετης ψυχής στο σώμα ενός ζωντανού ανθρώπου, ώστε να επιτελεστεί ένα έργο. Αισθάνθηκα ότι οι ψυχές των Εβραίων της Κρήτης που χάθηκαν άδικα στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής του νησιού με στοίχειωσαν. Έτσι, ως ένα είδος χρέους σ’ αυτές, προσπάθησα να συγκεντρώσω σε μορφή μαρτυρίας- χρονικού αφηγήσεις, έγγραφα και φωτογραφίες ώστε ο αναγνώστης που δεν είναι εξοικειωμένος με την ιστορία του νησιού, να αντιληφθεί την αδιάλειπτη παρουσία τους από το 1900, μια παρουσία η οποία προσέθεσε πολλά στην πολυμορφία του κοινωνικού ιστού, τον άδικο χαμό τους το 1944 και την περιπέτεια των ελάχιστων εκείνων που διασώθηκαν.

Περισσότερα...
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «Η Δημόσια ιστορία ως συγκρουσιακό θέμα: Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων στο Διαδίκτυο» | Εκτύπωση |

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19.00, Café του Βασιλικού Θεάτρου: Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και οι εκδόσεις Ταξιδευτής διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου «Η Δημόσια ιστορία ως συγκρουσιακό θέμα: Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων στο Διαδίκτυο» της Ξένιας Ελευθερίου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιώργος Αντωνίου, επίκουρος καθηγητής Έδρας Εβραϊκών Σπουδών του ΑΠΘ και ο Δημήτρης Μαυροσκούφης, Καθηγητής & Κοσμήτορας Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Χαιρετισμοί και παρεμβάσεις θα γίνουν από τους: Γιάννη Μπουτάρη, πρόεδρο Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος, Δαυίδ Σαλτιέλ, πρόεδρο ΚΙΣΕ και Ι.Κ. Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, τ. Βουλευτή, και το Γιώργο Κόκκινο, Καθηγητή Ιστορίας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ελένη Χοντουλίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΑΠΘ.      

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae