Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5192 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Ι.Κ. ΑΘΗΝΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 18.11.12, ύστερα από πρόσκληση της Ισραηλιτικής Κοινότητας του Αμβούργου και του Ιδρύματος Ajzenstejn, ο πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών κ. Βενιαμίν Αλμπάλας έδωσε στο Πνευματικό Κέντρο της Κοινότητας του Αμβούργου, που φιλοξενείται στο Εβραϊκό Σχολείο της Κοινότητας, ομιλία με τίτλο «Η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών. Παρελθόν και Παρόν».
Η ομιλία έγινε στα αγγλικά, εμπλουτίστηκε με προβολή διαφανειών και επικεντρώθηκε, ύστερα από επιθυμία των οργανωτών, στην παρούσα οικονομική κρίση με τις παράλληλες πολιτικές εξελίξεις που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις που έχουν στην Εβραϊκή Κοινότητα της Ελλάδος.
Περισσότερα...
 
"Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ;" ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑ 2013 PDF Εκτύπωση E-mail
Η Περιφέρεια Αττικής και η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών συνδιοργάνωσαν τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.
Η κεντρική εκδήλωση έγινε στις 28 Ιανουαρίου 2013 στο θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» με θέμα «Η Ιστορία Διδάσκει;». Οι συντελεστές της εκδήλωσης θέλησαν με τον τρόπο αυτό να την αξιοποιήσουν ως αφορμή για να συζητηθούν ευρύτερα τα σημερινά ανησυχητικά φαινόμενα ρατσισμού στην Ελλάδα και να ακουστούν οι πλέον αρμόδιες φωνές για το τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει.
 Χαιρετισμό απηύθυνε ο Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ. Νίλς Μουϊζνιεκς, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Ελλάδα, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της φετινής Ημέρας Μνήμης, καθώς και στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη παρατηρείται αύξηση των ρατσιστικών φαινομένων και των πολιτικών δυνάμεων που τα υποθάλπουν. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για το γεγονός ότι οι ρατσιστικές ιδέες έχουν διεισδύσει στα σχολεία και νέοι άνθρωποι εκφράζουν συχνά ρητορική μίσους, αλλά εκδηλώνουν και πράξεις βίας.
Περισσότερα...
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΜΑΡΧΟΧΑΙΟΥ ΦΡΙΖΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 τιμήθηκε η ηρωική θυσία του Συνταγματάρχη Μαρδοχαίου Φριζή κατά το Αλβανικό Έπος, με εκδήλωση που φιλοξένησε και διοργάνωσε το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, με ομιλητές τον Συνταγματάρχη ε.α. και πρόεδρο της Ι.Κ. Αθηνών κ. Βενιαμίν Αλμπάλα και τον έφεδρο Αντισυνταγματάρχη κ. Χρήστο Γούση.
Περισσότερα...
 
ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΣΟΑ 2012 PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 22.4.2012, η Ι.Κ. Αθηνών τιμώντας την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος διοργάνωσε τελετή που έγινε στο εβραϊκό νεκροταφείο. Η τελετή ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από τον Ραββίνο Αθηνών κ. Ισαάκ Μιζάν.

Κατά την εκδήλωση έγινε ομιλία από τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Νεολαίας Αθηνών κ. Μάϊκ Μάτσα, ο οποίος μίλησε για τις εντυπώσεις του από τη συμμετοχή του στην Πορεία Ζωής, στο MarchoftheLiving, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Αγαπητοί επιζώντες του Ολοκαυτώματος, εμείς η Νεολαία, τρίτη γενιά απογόνων, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ! Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να συντηρήσουμε τη μνήμη. Το χρωστάμε σε εκείνους που χάθηκαν, σε σας που επιζήσατε, το χρωστάμε στους γονείς μας, στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας. Θα τιμάμε πάντα το ότι γεννηθήκαμε Εβραίοι και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα καλύτερο κόσμο, όπου όλοι οι άνθρωποι θα έχουν ίσα δικαιώματα, ανεξάρτητα από το χρώμα, τη θρησκεία και τα πολιτικά τους πιστεύω».
Κατά την τελετή απηύθυνε χαιρετισμό και ο πρόεδρος της Β΄ Γενιάς Θυμάτων του Ολοκαυτώματος κ. Μάριος Σούσης. Η τελετή ολοκληρώθηκε με καταθέσεις στεφάνων. Εκ μέρους του ΚΙΣΕ στεφάνι κατέθεσε η γενική γραμματέας κα Ντόνα-Λίλιαν Καπόν.
 
ΤΕΛΕΤΕΣ ΜΠΑΤ ΜΙΤΣΒΑ PDF Εκτύπωση E-mail

 

Την Κυριακή 29 Απριλίου 2012, έγινε η θρησκευτική ενηλικίωση (Μπατ Μιτσβά) των:  Έντελ Αράρ, Κέλλυ Σαμουήλ, Λίλιαν-Ρεβέκκας Ταμπάχ, Ντανιέλας Σούση, Σουζάνας Φάϊς και της Στερίνας Μπορμπόλη. 

 

Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012, έγινε η θρησκευτική ενηλικίωση (Μπατ Μιτσβά) των: Αθηνάς- Ανίτας Σούση, Άννυς Μαΐς, Ήβης Ασπρίδη, Ίρμας Ματαθία, Μόνικας Ναμία, Σιμόν Σούση και της Στέφανι-Ρενέ Ναχμία.      

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae