Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5585 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΥ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2007 PDF Εκτύπωση E-mail

Η Ι.Κ. Ρόδου, με τη συνεργασία του Δημάρχου Ροδίων κ. Χατζή Χατζηευθυμίου και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, οργάνωσε από τις 16 έως τις 22 Ιουλίου 2007 εβδομάδα εκδηλώσεων για να τιμηθεί η μνήμη των Εβραίων της Ρόδου και της Κω που εκτοπίστηκαν τον Ιούλιο του 1944 στα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 16.7.2007, όπου η πρόεδρος της Ι.Κ. Ρόδου κα Μπέλλα Ρέστη καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις στον κήπο του "Garden Cafe", του Καζίνο Ρόδου.

Περισσότερα...
 
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ 2007 PDF Εκτύπωση E-mail

  Στις 5.7.2007, πάνω από 150 Εβραίοι που ζουν στις Η.Π.Α. συγκεντρώθηκαν στη Ρόδο, που είναι ο τόπος καταγωγής των προγόνων τους, για να παραστούν στην τελετή θρησκευτικής ενηλικίωσης του μικρού Ρεξ Κοέν , που συμπλήρωσε το 13ο έτος της ηλικίας του. Μαζί με τον Ρεξ επισκέφθηκαν τη Ρόδο οι γονείς του, τα αδέρφια του, οι παππούδες του, αλλά και δεκάδες συγγενείς, για να γιορτάσουν όλοι μαζί τη σημαντικότερη στιγμή της ζωής ενός αγοριού.

Περισσότερα...
 
Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος PDF Εκτύπωση E-mail
Κατ' εξαίρεση, και με τη σύμφωνη γνώμη του Νομάρχη Δωδεκανήσου και του Κ.Ι.Σ, αποφασίσθηκε η Εθνική Ημέρα Μνήμης για τους Έλληνες Εβραίους στη Ρόδο αντί της 27ης Ιανουαρίου,
Περισσότερα...
 
Προβολή της ταινίας "Ρόδος Νοσταλγία" PDF Εκτύπωση E-mail
Από 19 έως 24 Ιουνίου 2007, το Ecofilms ετοιμάζεται να διοργανώσει στη Ρόδο ένα φεστιβάλ κινηματογράφου, με σύνθημα "Ένα φεστιβάλ που σε πηγαίνει σε μέρη απροσδόκητα…"
Περισσότερα...
 
Εκδηλωσεις Μνήμης στην Ρόδο PDF Εκτύπωση E-mail
  Η Ι.Κ. Ρόδου, με τη συνεργασία του οικείου Νομάρχη, τιμώντας τη μνήμη των Εβραίων της Ρόδου και της Κω που εκτοπίστηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου, τον Ιούλιο του 1944
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae