Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5620 επισκέπτες και 2 μέλη συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΝΟΑ & MOZAIKA – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΡΗΚΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Το ΝΟΑ (Δίκτυα για την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού - Networks Overcoming Antisemitism), ένας διεθνής συνασπισμός εβραϊκών οργανισμών -στον οποίο συμμετέχει και το WJC- παρουσιάζει στον ιστότοπό του το έργο της ισπανικής πρωτοβουλίας “Mozaika”. Πρόκειται για μια εβραϊκή πολιτιστική πρωτοβουλία που αναπτύσσει τη δράση της θέτοντας έναν νέο στόχο: να φέρει κοντά ανθρώπους από διαφορετικές θρησκείες και καταγωγές, σπάζοντας τα φράγματα των ταμπού και καταπολεμώντας το ξενοφοβικό μίσος.

Το “Mozaika” ξεκίνησε προ ετών ως εβραϊκό περιοδικό με σκοπό τη διατήρηση και διάδοση της εβραϊκής ιστορίας και πολιτισμικής κληρονομιάς. Το περιοδικό διεύρυνε τους ορίζοντές του και σύντομα εξελίχθηκε σε μια πολιτιστική οργάνωση με αξιόλογη δράση και σημαντικά πολυπολιτισμικά πρότζεκτ, όπως για παράδειγμα, την εκστρατεία «Σαλάμ, Σαλόμ Βαρκελώνη», με στόχο την καταπολέμηση του μύθου περί εχθρότητας μεταξύ εβραίων και μουσουλμάνων, την προαγωγή των κοινών στοιχείων, της αλληλοκατανόησης και της αρμονικής συνεργασίας μεταξύ των πιστών των δύο θρησκειών. 

Περισσότερα...
 
ΤΟ WJC ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ IHRA ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΩΝ ΝΑΖΙ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 7.7.2020, τα 35 κράτη-μέλη και οι συνεργαζόμενες χώρες της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Διατήρηση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος (IHRA) εξέδωσαν ανακοίνωση καταδίκης «όλων των  προσπαθειών αποκατάστασης της φήμης των ατόμων που υπήρξαν συνένοχοι στα εγκλήματα του Ολοκαυτώματος, καθώς και στη γενοκτονία των Ρομά».

Ο πρόεδρος του WJC κ. Ρόναλντ Λόντερ συνεχάρη τον IHRA για την απόφαση αυτή, που ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειάς του στο Βερολίνο, με την οποία δίνεται ένα σαφές μήνυμα πως τέτοιες ενέργειες πρέπει να απομονώνονται.

Ο πρόεδρος του WJC δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η ιστορική αλήθεια και η ακρίβεια των γεγονότων πρέπει να διασφαλιστεί για το καλό των μελλοντικών γενεών. Προσπάθειες διαστρέβλωσης ή άρνησης των αληθινών γεγονότων που αφορούν στο Ολοκαύτωμα, συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης της φήμης ή ακόμα και του εκθειασμού των συνεργατών των Ναζί, είναι εξαιρετικά επικίνδυνες διότι ανοίγουν το δρόμο σε κάθε είδους ρατσιστικά και ξενοφοβικά κινήματα».  Το WJC έχει από ετών ταχθεί κατά των προσπαθειών αποκατάστασης των συνεργατών των Ναζί, που αποτελεί θέμα  εξαπλωμένο κυρίως στις πρώην κομμουνιστικές χώρες.

«Οι προσπάθειες για τη δημιουργία ψευδών εθνικών αφηγήσεων που αποσκοπούν στο να ‘ξεπλύνουν’ τις ιστορίες των χωρών κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», κατέληξε ο Ρ. Λόντερ.

Πηγή: Ιστότοπος WJC, 7.7.20

 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ WJC ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Με πρωτοβουλία του WJC δημιουργήθηκε μία διαδικτυακή φόρμα δήλωσης συμμετοχής στην εκστρατεία του για την καταπολέμηση κάθε μορφής μίσους, φανατισμού και μισαλλοδοξίας. Ακολουθεί η μετάφραση της δήλωσης συμμετοχής.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ. ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

«Κατά τη διάρκεια αυτής της ταραγμένης και αβέβαιης περιόδου, συμπαραστέκομαι στην κοινότητα των μαύρων και άλλων μειονοτικών ομάδων που καταπιέζονται και βρίσκονται σε κίνδυνο από μία νεοσύστατη γενιά λευκών ρατσιστών και εξτρεμιστών, ακόμα και αν έρχεται αντιμέτωπη με την οδυνηρή κληρονομιά των φυλετικών διακρίσεων του έθνους μας.

Ως μέλος του WJCκαι υπερήφανο μέλος της παγκόσμιας εβραϊκής κοινότητας, δεν θα μείνω ποτέ σιωπηλός σε θέματα μίσους, όπου και αν εμφανίζονται ή όποιοι και αν απειλούνται. Αυτή τη δύσκολη στιγμή, δεσμεύομαι ξανά να καταπολεμήσω κάθε μορφή ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και εξτρεμισμού». 

  

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae