Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2596 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Bar-Ilan στο Ισραήλ αναπτύσσουν εφαρμογή που θα περιέχει πληροφορίες για τις εβραϊκές κοινότητες της Ελλάδας που καταστράφηκαν κατά το Ολοκαύτωμα. Οι εκατοντάδες Ισραηλινοί που επισκέπτονται την Ελλάδα σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα μέσω της εφαρμογής που θα είναι στα εβραϊκά να μάθουν ιστορικά στοιχεία για την εβραϊκή παρουσία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Κέρκυρα, και για άλλες πόλεις. Η εφαρμογή θα παρέχει επίσης στους χρήστες τη δυνατότητα να ακούσουν μαρτυρίες 62 Ελλήνων επιζώντων του Ολοκαυτώματος.

Επικεφαλής της πρωτοβουλίας αυτής είναι ο Ελληνικής καταγωγής καθηγητής Σμουέλ Ραφαέλ, ο οποίος δήλωσε ότι «είναι υποχρέωσή μας» να καταγράψουμε αυτές τις μαρτυρίες, διότι καθώς τα χρόνια περνούν οι επιζώντες λιγοστεύουν και οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη τους.

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΕ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ – ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ AJC PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, συναντήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας. Ο Υπουργός υπογράμμισε το ρόλο της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, η οποία αποτελεί γέφυρα φιλίας και επικοινωνίας με τον αμερικανικό λαό, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο σημαντικό ρόλο τον οποίο διαδραματίζει στην προβολή των εθνικών θέσεων.

Ο κ. Αποστολάκης συμμετείχε επίσης ως κεντρικός προσκεκλημένος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, που διοργάνωσε η οργάνωση “American Jewish Committee”. 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στις τοποθετήσεις του:

Επισήμανε τις διαχρονικά άριστες σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ και Ισραήλ, οι οποίες και πιστοποιούνται, τόσο από τον υφιστάμενο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, όσο και από την συνεχώς βελτιούμενη αμυντική συνεργασία με το Ισραήλ.

Περισσότερα...
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε το σχέδιο για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού μετά τα πρόσφατα περιστατικά αντισημιτικών επιθέσεων. 

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας ενημέρωσε την ηγεσία της Εβραϊκής Κοινότητας της Γαλλίας ότι η Κυβέρνηση θα υιοθετήσει τον Ορισμό του Αντισημιτισμού του IHRA, ο οποίος περιλαμβάνει «την άρνηση του δικαιώματος του εβραϊκού λαού στον αυτοπροσδιορισμό» και το να αποκαλείται το Ισραήλ «ρατσιστική οντότητα». Δήλωσε επίσης ότι η Κυβέρνησή του θα απαγορεύσει τη λειτουργία τριών νεοναζιστικών και ακροδεξιών ομάδων και θα θεσπίσει νέο νόμο ενάντια στη ρητορική μίσους στο διαδίκτυο. «Για πολλά χρόνια –και η κατάσταση χειροτέρευσε τις τελευταίες εβδομάδες- η χώρα μας, όπως γενικότερα η Ευρώπη και σχεδόν όλες οι δημοκρατίες της Δύσης, αντιμετωπίζουν μία αναζωπύρωση του αντισημιτισμού που δεν έχουμε δει από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Γαλλίας κατά την ετήσια συνάντηση του ΚΙΣ Γαλλίας.  

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae