Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4853 επισκέπτες και 2 μέλη συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
"OXI DAY" PDF Εκτύπωση E-mail

Εκδηλώσεις στην Ουάσιγκτον για τον ηρωισμό των Ελλήνων

Η γενναιότητα των Ελλήνων κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, της μικρής χώρας που πολέμησε για ένα εξάμηνο τις Δυνάμεις του Άξονα και το ιστορικό «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940, έδωσαν το έναυσμα σε ελληνοαμερικανικές οργανώσεις των ΗΠΑ, με πρωτεργάτη τον κ. Αντριου Μανάτος, για την ίδρυση στην Ουάσιγκτον του «Ιδρύματος της Ημέρας του ΟΧΙ».
Το Ίδρυμα θέσπισε και διοργάνωσε, για πρώτη φορά φέτος, σειρά εκδηλώσεων στις 27 και 28 Οκτωβρίου με σκοπό τη διάδοση της ελληνικής ιστορίας προκειμένου να εμπνεύσει τους σύγχρονους «Δαυίδ» ανά τον κόσμο στη μάχη κατά των «Γολιάθ» για την ειρήνη, τη δημοκρατία και την ελευθερία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του Ιδρύματος. Σε αυτό το πλαίσιο θεσμοθετήθηκαν και βραβεία με συμβολικό θέμα όπως το «Βραβείο της Ημέρας του ΟΧΙ», για διεθνείς προσωπικότητες που έχουν αγωνιστεί για την ελευθερία, το «Βραβείο της Μάχης της Κρήτης», για γυναίκες αγωνίστριες των δημοκρατικών δικαιωμάτων, το «Βραβείο Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός» για προσωπικότητες που συνέβαλαν στη μάχη κατά του αντισημιτισμού και των διακρίσεων και το «Βραβείο της Μεγίστης Γενιάς» για βετεράνους του Πολέμου. Το βραβείο «Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός», εμπνευσμένο από τη σθεναρή στάση του επί Κατοχής Αρχιεπισκόπου Αθηνών εναντίον του Ναζισμού και τις ενέργειές του για την προστασία των Ελλήνων Εβραίων, φέτος απονεμήθηκε στην προϊσταμένη του Ιστορικού και Διπλωματικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών κα Φωτεινή Τομαή για το έργο και τη συμβολή της σε πρωτοβουλίες σχετικά με το Ολοκαύτωμα και την ιστορία των Ελλήνων Εβραίων. Την τιμώμενη προλόγισε ο τ. πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τόμας Μίλερ και το βραβείο απονεμήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Η εκδήλωση έγινε -με τη συνεργασία Αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων και την παρουσία ελληνικών και εβραϊκών προσωπικοτήτων- σε επίσημη τελετή στις 28.10.2011, στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγ. Σοφίας, στην Ουάσιγκτον.
 
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ EJC στη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 2 & 3 Απριλίου 2011 έγινε στη Βουδαπέστη η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Εβραϊσμού από όλη την Ευρώπη. Εκ μέρους του ΚΙΣΕ στη συνέλευση παρέστη το μέλος του Δ.Σ. κ. Βίκτωρ Ισ. Ελιέζερ.

Περισσότερα...
 
ΑΦΙΕΡΩΜΑ του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΠΕΝΕ ΜΠΕΡΙΤ στα ΘΥΜΑΤΑ του ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 30.3.11 το διεθνές Μπενέ Μπερίτ έκανε στην Ουάσιγκτον αφιέρωμα στους Έλληνες Εβραίους Θύματα του Ολοκαυτώματος. Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκε βίντεο που έχει επιμεληθεί η διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών κα Φωτεινή Τομαή με τίτλο «Η Ελληνική Έκθεση στο Μουσείο Ολοκαυτώματος του Άουσβίτς» στο οποίο περιλαμβάνεται και σχολιασμός της.

Στην εκδήλωση παρέστησαν Έλληνες και ξένοι διπλωμάτες.   

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae