Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4603 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ με την ΗΓΕΣΙΑ του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΠΕΝΕ ΜΠΕΡΙΤ PDF Εκτύπωση E-mail

Τον Μάρτιο του 2011, το Διεθνές Μπενέ Μπερίτ παρέθεσε στην έδρα του στην Ουάσιγκτον γεύμα εργασίας στον Έλληνα υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο. Η συζήτηση εστιάστηκε στη σχέση Ελλάδας – Ισραήλ, στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, καθώς και στις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.    

 

 
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
 
 
Με την ευκαιρία των μεγάλων εβραϊκών εορτών της Πρωτοχρονιάς (Ρος Ασανά) και της Ημέρας του Εξιλασμού (Γιομ Κιπούρ), ο πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας της Βενεζουέλας έστειλε στις Κοινότητες της Διασποράς το παρακάτω μήνυμα:     
 
«Αγαπητοί Συνάδελφοι,
 
Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας με αφορμή το νέο έτος 5774.
Αυτή είναι μια περίοδος για περισυλλογή. Σε αντίθεση με άλλες γιορτές, το Ρος Ασανά δεν έχουμε καμία ιστορία, καμία μνήμη, καμία ειδική περίσταση για να θυμηθούμε, γι΄ αυτό δράττουμε την ευκαιρία στην Κοινότητά μας για να γιορτάσουμε, αλλά και να προβληματιστούμε.
Αυτή την περίοδο υπενθυμίζουμε στο λαό της Βενεζουέλας ότι η καταγωγή και ο τόπος γέννησης των ανθρώπων δεν έχουν σχέση με την πίστη και ότι η πίστη είναι απλά μια μορφή έκφρασης σεβασμού και θαυμασμού του Θεού που  ενστερνιστήκαμε  από τους γονείς μας. Μοιάζει με το όνομα που έχουμε, για το οποίο δεν είχαμε την δυνατότητα της επιλογής. Εν τούτοις, ο Ιουδαϊσμός καθοδηγείται από την αγάπη για το γείτονα και είναι μια θρησκεία που πάνω από όλα έχει την ηθική ως βάση της  σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. 
Περισσότερα...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ E.J.C. ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ PDF Εκτύπωση E-mail
Εκπρόσωποι από 27 ευρωπαϊκές χώρες συναντήθηκαν στη διευρυμένη σύσκεψη του εκτελεστικού σώματος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου (EJC), στις 12.12.2010, στο Παρίσι. Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξέταση φλεγόντων ζητημάτων του Εβραϊσμού όπως η άνοδος του αντισημιτισμού στην Ευρώπη, η συνεχής προπαγάνδα για τη δαιμονοποίηση του Ισραήλ, η προερχόμενη από το Ιράν πυρηνική απειλή και οι πρόσφατες εξελίξεις για τη σεχιτά (την τελετουργική σφαγή κασέρ).
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae