Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4599 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚOΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 9.11.2022 το μεσημέρι στην προεδρική κατοικία στην Ιερουσαλήμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου κ. Νίκος Αναστασιάδης παρασημοφορήθηκε από τον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ κ. Ισαάκ Χέρτζογκ με το Μετάλλιο της Τιμής, που αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση της χώρας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση για την απονομή της τιμητικής διάκρισης, το Μετάλλιο Τιμής απονέμεται στον Πρόεδρο Αναστασιάδη επειδή αποτελεί σύμμαχο και αληθινό φίλο του Ισραήλ και για τη συμβολή του στη μεγάλη φιλία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ και για το ότι διαδραμάτισε κύριο ρόλο στην εδραίωση και ανάπτυξη της τριμερούς σχέσης Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδας που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στη Μεσόγειο.

Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι η τιμητική διάκριση που του απονέμεται αποτελεί τιμή για την Κυπριακή Δημοκρατία και τον κυπριακό λαό, σημειώνοντας ότι αντανακλά τις άοκνες και ειλικρινείς προσπάθειες για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, οι οποίες είναι σήμερα στρατηγικής σημασίας.

Περισσότερα...
 
ΈΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΪΝΣΤΑΙΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ PDF Εκτύπωση E-mail

Η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε να διαθέσει περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο να αντλήσει άλλα 12 εκατ. δολάρια, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μεγάλο και σύγχρονο Μουσείο Αϊνστάιν, το οποίο θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη στον κόσμο συλλογή εγγράφων και άλλων προσωπικών αντικειμένων του διάσημου επιστήμονα, ο οποίος είχε τιμηθεί με το Νόμπελ Φυσικής το 1921.

Το μουσείο, που θα κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις Γκιβάτ Ραμ του πανεπιστημίου στην Ιερουσαλήμ, θα φιλοξενήσει το σύνολο του αρχείου που ο Αϊνστάιν κληροδότησε στο πανεπιστήμιο, του οποίου υπήρξε ένας από τους ιδρυτές. Ο Αϊνστάιν πέθανε στα 76 του το 1955 και άφησε περίπου 85.000 αντικείμενα στην κατοχή του Εβραϊκού Πανεπιστημίου.

Περισσότερα...
 
Για την Επέτειο της θηριωδίας στο Μπάμπι Γιαρ: Κοινή Δήλωση των Ειδικών Απεσταλμένων για θέματα Ολοκαυτώματος - Καταδικάζοντας τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία PDF Εκτύπωση E-mail

Το κείμενο της παρακάτω Κοινής Δήλωσης ανακοινώθηκε από τους απεσταλμένους για θέματα Ολοκαυτώματος ή τους εκπροσώπους τους από τον Καναδά, την Κροατία, την Τσεχία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ:

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ το αποτρόπαιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που πραγματοποιήθηκε πριν από 81 χρόνια, όταν περίπου 34.000 Εβραίοι δολοφονήθηκαν από τους Ναζί και τους συνεργάτες τους στο Μπάμπι Γιαρ. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ η μνήμη όλων αυτών των θυμάτων και όλων όσων δολοφονήθηκαν κατά το Ολοκαύτωμα να ατιμαστεί, να ξεχαστεί ή να χρησιμοποιηθεί με λάθος τρόπο για πολιτικούς σκοπούς. Επί 45 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Σοβιετική Ένωση λογόκρινε τα τεκμήρια για το Ολοκαύτωμα, συμπεριλαμβανομένων και των έγκυρων ερευνών και αρχείων για τη δολοφονία των Εβραίων στο Μπάμπι Γιαρ.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae