Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4083 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΙΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΚΙΣΕ για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη την πρωτοχρονιά 2017 PDF Εκτύπωση E-mail

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος έστειλε την παρακάτω επιστολή στον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, κ. Yasar Halit Cevik, η οποία κοινοποιήθηκε στο ΚΙΣ Τουρκίας, για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη:

Αξιότιμε κύριε πρέσβη,

Το  Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε τις πρώτες ώρες του Νέου Έτους 2017 σε κέντρο διασκέδασης στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, με τουλάχιστον 39 νεκρούς και 69 τραυματίες, μεταξύ των οποίων περίπου 15 ξένοι τουρίστες. Η επιλογή τόσο του τόπου, όσο και του χρόνου της επίθεσης αποδίδουν ξεκάθαρα το αβυσσαλέο μίσος και την παράνοια του Ισλαμικού Κράτους που ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες όλων των θυμάτων, αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του Ελληνικού Εβραϊσμού στον τουρκικό λαό που δοκιμάζεται από την τρομοκρατία για μία ακόμη φορά.

Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2017

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Η Ευρώπη δοκιμάζεται και πάλι, παραμονές των Χριστουγέννων, από τη φρίκη της τρομοκρατίας. Αυτή τη φορά, το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε στο Βερολίνο, στη χριστουγεννιάτικη αγορά της περιοχής του Σαρλότενμπουργκ, με 12 νεκρούς και 48 τραυματίες. Είναι σαφές ότι η επιλογή της περιόδου των Χριστουγέννων δεν είναι τυχαία, ενώ δυστυχώς γίνεται ακόμη πιο σαφές ότι ο φόβος θα συνεχίσει να πλανάται πάνω από την Ευρώπη, η οποία, θα πρέπει σύσσωμη και αποφασισμένη να δώσει τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια και την ελευθερία των πολιτών της.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καταδικάζει με τον πιο απόλυτο τρόπο το χτύπημα φανατισμού και μισαλλοδοξίας που σημειώθηκε στο Βερολίνο, στέκεται συμπαραστάτης στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, ενώ παράλληλα, εκφράζει την ανησυχία του ότι τέτοιου είδους χτυπήματα θα εντείνουν ακραίες φωνές και συμπεριφορές σε όλη την Ευρώπη. Θα πρέπει όλοι να σταθούμε συμπαραστάτες στον αγώνα κατά του μίσους και της τρομοκρατίας, προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον ζοφερό κύκλο. Τέλος, η σκέψη όλων μας βρίσκεται δίπλα στα θύματα και τις οικογένειές τους, προς τις οποίες εκφράζουμε τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια.

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2016

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ τ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Η σύγκλιση με τα νεοναζιστικά κόμματα στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού πολιτεύματος δεν μπορεί να οδηγήσει παρά στην κατάλυσή του, στην αλλοίωση της ίδιας της δημοκρατίας την οποία οι νεοναζί επιχειρούν να καταλύσουν. Κάθε δημοκρατική κοινωνία οφείλει να προστατεύσει τους δημοκρατικούς θεσμούς, να προστατεύσει τον πολιτισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκείας, απέναντι στους οπαδούς της πιο σκοτεινής σελίδας της ιστορίας μας: στους εφιάλτες του νεοναζισμού στην Ελλάδα.

Ελπίζουμε ότι ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος θα αναλογισθεί ότι όσοι έχουν ως σύμβολό τους τη ναζιστική σβάστικα δεν μπορούν να ενταχθούν σε κανένα δημοκρατικό πλαίσιο και ότι δεν μπορεί να υπάρξει σύγκλιση με τους νοσταλγούς ενός καθεστώτος που οδήγησε την ανθρωπότητα στην πιο βάρβαρη περίοδο της ιστορίας της, που προκάλεσε έναν ανελέητο πόλεμο με εκατομμύρια θύματα, που οδήγησε 6.000.000 Εβραίους και εκατοντάδες χιλιάδες άλλους διαφορετικούς ανθρώπους στον πλέον βιομηχανοποιημένο και φρικτό θάνατο.

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2016 

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΜΑΜΗ ΓΛΑΥΚΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

O Ερκάν Αζίζογλου, ιμάμης στο χωριό Γλαύκη του Δήμου Μύκης της Ξάνθης, προέβη σε δηλώσεις μίσους εναντίον των Εβραίων. Συγκεκριμένα, με πρόσφατη ανάρτησή του στο facebook (4.12.2016), ο Ερκάν Αζίζογλου ευχήθηκε να μην σβήσει η πυρκαγιά που έπληξε το Ισραήλ, και, στην συζήτηση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, συμπλήρωσε ότι: «όλοι οι Ισραηλινοί είναι το ίδιο, ο καθένας τους ένα τέρας που τρέφεται με αίμα». Με αυτές τις δηλώσεις μίσους, εντελώς ανάρμοστες για έναν θρησκευτικό λειτουργό, ο Ερκάν Αζίζογλου δυναμιτίζει την ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των Ελλήνων πολιτών ανεξαρτήτως  θρησκεύματος, σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, επαγρυπνεί πάντοτε εναντίον κάθε ρητορικής αντισημιτικού μίσους από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΪΡΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο 10.12.2016 –με τριάντα οχτώ νεκρούς και πολλούς τραυματίες- έρχεται να διαιωνίσει τον κύκλο της τρομοκρατικής βίας στη γειτονική χώρα. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καταδικάζει την τρομοκρατική βία απ’ οπουδήποτε και αν προέρχεται. Ταυτόχρονα, εκφράζει τη βαθιά λύπη του για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν άδικα και τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Προτού προλάβει να στεγνώσει το μελάνι της θλιβερής είδησης για τις επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, ο κόσμος συνταράσσεται από τη νέα πολύνεκρη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή, 11.12.2016, στη Μητρόπολη των Κοπτών, τον ναό του Αγίου Μάρκου στο Κάιρο, την ώρα της θείας ακολουθίας. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του Ελληνικού Εβραϊσμού στην Κοπτική  Κοινότητα της Αιγύπτου, η οποία γίνεται  για άλλη μια φορά στόχος εξτρεμιστικών επιθέσεων και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ελπίζοντας παράλληλα ότι η Αιγυπτιακή Κυβέρνηση θα σταθεί με αποφασιστικότητα και σθένος απέναντι στους υπαίτιους αυτής της επίθεσης που ενθαρρύνουν τη μισαλλοδοξία στην περιοχή.

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2016

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae