Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4919 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ


ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ PDF Εκτύπωση E-mail
τoυ Αγγελου Αναστασόπουλου
 
Σήμερα είναι μερικές από τις πιο επιτυχημένες και πλούσιες εταιρείες του πλανήτη. Ομως εν πολλοίς οφείλουν την ανάπτυξή τους στους ναζί του Αδόλφου Χίτλερ. Συνεργάστηκαν μαζί τους και γιγαντώθηκαν χάρη στην ανάπτυξη του εθνικοσοσιαλισμού, μόνο που σε αντίθεση με τον ηγέτη της ναζιστικής Γερμανίας έζησαν και μετά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο και ολοκλήρωσαν το σχέδιο κατάκτησης του κόσμου. Ας δούμε μερικές από αυτές τις εταιρείες.
Allianz: Σήμερα, είναι η μόνη εταιρεία που δεν αρνείται ότι συνεργάστηκε. Ο πρόεδρος της πολυεθνικής, Χένινγκ Σούλτε-Νόελ, σημειώνει: «Αναγνωρίζουμε την ηθική μας υποχρέωση και δεν στρέφουμε την πλάτη στην ιστορία. Θέλουμε να σβήσουμε τίμια και χωρίς υπεκφυγές τον πόνο των επιζώντων του Ολοκαυτώματος και των οικογενειών τους». Η Allianz τότε είχε αρνηθεί να ασφαλίσει Εβραίους, κατάσχεσε τα χρήματα που της είχαν εμπιστευτεί, όμως δέκα χρόνια αργότερα πλήρωσε ακέραιες τις αποζημιώσεις.
Audi: Οταν ακόμη η εταιρεία ονομαζόταν Horch/Auto Union και το R8 δεν υπήρχε ούτε στη φαντασία των ανθρώπων, το εργοστάσιο στο Τσβίκαου κατασκεύαζε κατ” αποκλειστικότητα τους κινητήρες για τα γερμανικά άρματα μάχης.
Περισσότερα...
 
ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2013 - Εκδηλώσεις Μνήμης στον κόσμο και την Ελλάδα PDF Εκτύπωση E-mail
Σειρά εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης, που έγιναν την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 ανά τον κόσμο, σηματοδότησαν την φετινή Διεθνή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Το 2005, ο ΟΗΕ, με ψήφισμά του, όρισε τη ημερομηνία-σύμβολο της απελευθέρωσης του ναζιστικού στρατοπέδου εξόντωσης Άουσβιτς – Μπίρκεναου, στις 27.1.1945, ως Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Στο χώρο του Άουσβιτς συγκεντρώθηκαν και φέτος επιζώντες του Ολοκαυτώματος, πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες που ένωσαν τη φωνή και τις προσευχές τους ώστε ο κόσμος να μην ξαναζήσει φρικαλεότητες όπως τη γενοκτονία των Εβραίων που σχεδίασαν και εφάρμοσαν οι Ναζί στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.
Περισσότερα...
 
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ" PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 17 & 18 Οκτωβρίου 2012, έγινε στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), διεθνές Συνέδριο με θέμα «Το Ολοκαύτωμα στη Θεσσαλονίκη», το οποίο διοργανώθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ), το ΑΠΘ και το Δήμο Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.           
Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον πρύτανη του ΑΠΘ κ. Ιωάννη Μυλόπουλο, τον πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος  και της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, τον συμπρόεδρο του επίσημου Διαλόγου μεταξύ Ορθοδοξίας και Ιουδαϊσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και την υπεύθυνη του Προγράμματος «Μετάδοση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος και Πρόληψη των Εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας» του Συμβουλίου της Ευρώπης κα Καρόλ Ρέϊχ.
Περισσότερα...
 
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ PDF Εκτύπωση E-mail
"Facing our Past" 
 
Από 5 έως 7 Οκτωβρίου  2012 έγινε στη Σόφια της Βουλγαρίας, το διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Facing our Past - Αντιμετωπίζοντας το Παρελθόν μας». Το συνέδριο διοργάνωσε η Βουλγαρική Επιτροπή Ελσίνκι με σκοπό την εξέταση του ιστορικού ρόλου της Βουλγαρίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και της στάσης της απέναντι στους Εβραίους.
Εκ μέρους του Ελληνικού Εβραϊσμού στο συνέδριο μετείχε εκπροσωπώντας το ΚΙΣΕ ο Δρ. Πωλ Ισαάκ Χάγουελ, ο οποίος παρουσίασε την εισήγησή του με θέμα:
«Ο αφανισμός των Εβραίων Ελλήνων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
σε ιστορικό πλαίσιο και προοπτική:
Γεγονότα του Παρελθόντος – Μαθήματα για το Μέλλον».
 
- Δείτε σχετικά βίντεο:  (βίντεο 1) και (βίντεο 2).
 
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Σε άρθρο της Έλλης Ισμαηλίδου με τίτλο  Ένα "ζωντανό αρχείο" για τη φρίκη του Ολοκαυτώματος σε ιστοσελίδα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.tovima.gr παρουσιάζεται το αρχείο μαρτυριών Ελλήνων  επιζώντων του Ολοκαυτώματος που δημιουργήθηκε από μία ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 71 72 73 74 75 76 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae