Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5156 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ


ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ για τα "ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ" της ΚΑΤΟΧΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Το ντοκιμαντέρ με θέμα «Κρυμμένα εβραιόπουλα στην Ελλάδα της Kατοχής», του σκηνοθέτη κ. Βασίλη Λουλέ συμπεριλήφθηκε στο επίσημο πρόγραμμα του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Ο σκηνοθέτης ύστερα από πολυετή έρευνα συγκέντρωσε στοιχεία και δημιούργησε την ταινία με τίτλο «Φιλιά εις τα παιδιά», η οποία επικεντρώνεται στην περίοδο του διωγμού των Ελλήνων Εβραίων στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής. Η ταινία προσπαθεί να φωτίσει τη σκληρή εποχή της Γερμανικής Κατοχής μέσα από τις προσωπικές ιστορίες πέντε «κρυμμένων παιδιών», οι οποίες διατηρούν την παιδική τους ματιά, άλλοτε τρομοκρατημένη και άλλοτε ανέμελη, όπως συμβαίνει με κάθε παιδί, ιδιαίτερα σε δύσκολες καταστάσεις.

Περισσότερα...
 
ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Με πρωτοβουλία του καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Χάγκεν Φλάισερ, και τη συνεργασία της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) και της ΕΡΤ, ομάδα φοιτητών Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών επισκέφθηκαν, τον περασμένο Απρίλιο, ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία, με συνοδό τον καθηγητή τους κ. Φλάισερ. Αυτό το εκπαιδευτικό ταξίδι στην ιστορία και τη μνήμη κατέγραψε με την κάμερά του ο σκηνοθέτης Ηλίας Γιαννακάκης, για τη σειρά «Παρασκήνιο» της ΕΤ 1. Η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ έγινε στα πλαίσια εκδήλωσης με θέμα «Ο Χάγκεν Φλάισερ και οι Πόλεμοι της Μνήμης», που διοργάνωσε στις 9.11.2010 το Ινστιτούτο Γκέτε στην Αθήνα. Μετά την προβολή, ακολούθησε συζήτηση των καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών Χ. Φλάισερ και Αντώνη Λιάκου, του σκηνοθέτη και των ιστορικών Άννας Μαρίας Δρουμπούκη και Ιάσονα Χανδρινού.
Περισσότερα...
 
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ της Γενοκτονίας των Εβραίων PDF Εκτύπωση E-mail
Περισσότερα...
 
ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - Σύντομο ιστορικό PDF Εκτύπωση E-mail
Περισσότερα...
 
ΜΕΡΤΕΝ - ΒΙΣΛΙΤΣΕΝΥ - ΜΠΡΥΝΕΡ PDF Εκτύπωση E-mail
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 71 72 73 74 75 76 77 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae