Λίγους μόνο μήνες μετά τα διαδοχικά χτυπήματα σε Κωνσταντινούπολη και Βρυξέλλες, μια νέα τρομοκρατική επίθεση έπληξε χθες, 28.6.2016, την Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα, βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο «Κεμάλ Ατατούρκ» και ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι τραγικός: 38 νεκροί και 150 τραυματίες. Πρόκειται αναμφίβολα για την πιο αιματηρή επίθεση που έχει πλήξει το τελευταίo διάστημα τη γειτονική χώρα. Τις δύσκολες τούτες στιγμές, οι σκέψεις μας βρίσκονται δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων, προς τις οποίες εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας.

Τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης αποτελούν την πιο πρόσφατη πράξη ενός έργου, που δεν φαίνεται να έχει τέλος. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο έχουν πληθύνει δραματικά και ο δράστης είναι πάντοτε κοινός: είναι το Ισλαμικό Κράτος και ο ακραίος φανατισμός του. Ο φόβος της τρομοκρατίας πλανιέται πλέον καθημερινά πάνω από την Ευρώπη.

Η απερίφραστη καταδίκη των επιθέσεων αυτών από την πλευρά του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος είναι δεδομένη.

Οφείλουμε στην Ευρώπη να αντιπαλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον ισλαμιστικό φονταμενταλισμό και γενικότερα τον φανατισμό που βυθίζει τις κοινωνίες στο φόβο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο μίσος να φωλιάσει μόνιμα στην καρδιά των Ευρωπαίων. Χρόνος για εφησυχασμό, δυστυχώς, δεν υπάρχει.

Αθήνα, 29 Ιουνίου 2016

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

-WORLD JEWISH CONGRESS

-EUROPEAN JEWISH CONGRESS

-BOARD OF DEPUTIES