Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τα συγχαρητήριά του προς την ΠΑΕ Άρης και τη Μακαμπί Χάϊφα για το δυναμικό μήνυμα κατά της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού που έστειλαν από το στάδιο Κλεάνθης Βικελίδης της Θεσσαλονίκης κατά τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα, που διεξήχθη στις 4.12.2022.

Ο Ελληνικός Εβραϊσμός χαιρετίζει την απόφαση των δύο ομάδων να παραχωρήσουν τα έσοδα του αγώνα υπέρ της ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια δράση ουσίας, μια δράση μνήμης των 50.000 Θεσσαλονικέων Εβραίων που εξοντώθηκαν από τους Ναζί και τους συνεργάτες τους στα γερμανικά στρατόπεδα θανάτου.

Οι δύο ομάδες κατέδειξαν την ενεργή δέσμευσή τους στη δημιουργία κλίματος αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού στα γήπεδα, στον χώρο του αθλητισμού, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία, και αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση στη μάχη κατά του φανατισμού, του αντισημιτισμού και της βίας.  

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

Δείτε εδώ τις καλύτερες φάσεις του φιλικού αγώνα και τα γκολ.

Θ. Καρυπίδης στο makthes.gr: «Χαρά μας να συμμετέχουμε στην προσπάθεια να τιμηθεί η μνήμη όσων χάθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης»

Το μήνυμα του Δαυίδ Σαλτιέλ για το φιλικό μεταξύ Άρη και Μακάμπι Χάιφα: «Η μάχη ενάντια στον αντισημιτισμό και τη μισαλλοδοξία είναι διαρκής»

Άρης - Μακάμπι Χάιφα: Ένας αγώνας μήνυμα κατά των διακρίσεων

Άρης: Ποιοι τίμησαν με την παρουσία τους το φιλικό με τη Μακάμπι

«Ενωμένοι ενάντια στον αντισημιτισμό»: Το ηχηρό μήνυμα που εστάλη από το «Κλεάνθης Βικελίδης»