Βάνδαλοι αντισημίτες κυκλοφορούν ελεύθεροι και αμαυρώνουν ανενόχλητοι κάθε προσπάθεια διατήρησης της Μνήμης του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.

Για δεύτερη φορά βανδαλίστηκε η τοιχογραφία που θυμίζει τον εκτοπισμό των Εβραίων της Θεσσαλονίκης στα γερμανικά στρατόπεδα εξόντωσης Αουσβιτς - Μπιργκενάου, που φιλοτέχνησε η «Ομάδα Γειτονιάς του Βαρδάρη» και κοσμεί την περίφραξη του νέου σιδηροδρομικού σταθμού της Θεσσαλονίκης, με απόψεις από την προπολεμική και την κατοχική Θεσσαλονίκη.

Αυτή τη φορά οι νοσταλγοί του ναζισμού δήλωσαν τις προθέσεις και το αντιεβραϊκό τους μίσος με αγκυλωτούς σταυρούς και φασιστικά σύμβολα.

Πρόκειται για το δεύτερο αντισημιτικό περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες, μετά τη βεβήλωση του αφιερωμένου στο εβραϊκό νεκροταφείο Θεσσαλονίκης Μνημείου στο ΑΠΘ.

Επαναλαμβάνουμε, η ανοχή στον αντισημιτισμό σημαίνει ανοχή στο νεοναζισμό και στην κατάλυση των αξιών μιας δημοκρατικής κοινωνίας, μιας ευνομούμενης πολιτείας, διότι ο αντισημιτισμός ξεκινάει με ενέργειες εναντίον των Εβραίων, αλλά δεν σταματάει στους Εβραίους.

Δεν αρκούν οι δηλώσεις καταδίκης! Δεν είναι δυνατόν να παραμένουν ασύλληπτοι οι δράστες του βανδαλισμού της μνήμης και καλούμε, για μία ακόμη φορά, τις Αρχές να κινητοποιηθούν για τη σύλληψή τους και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη.

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2023

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 10.1.2023: Θεσσαλονίκη, Βανδαλισμός τοιχογραφίας για το Ολοκαύτωμα με ναζιστικά σύμβολα