Από το πένθος στη χαρά, από τη μνήμη στη ζωή, από την απώλεια στη δημιουργία.

Σήμερα 24.4.2023, ημέρα πένθους (Γιομ Αζικαρόν), ο λαός του Ισραήλ θρηνεί τους πεσόντες ήρωες των πολέμων για την ανεξαρτησία και την ασφάλεια του Κράτους του Ισραήλ, καθώς και τα θύματα της τρομοκρατίας. Θρηνεί αυτούς που πλήρωσαν με την υπέρτατη αξία της ζωής τους για να υπερασπιστούν το δικαίωμα ύπαρξης και αυτοδιάθεσης του Εβραϊκού λαού στη γη του Ισραήλ.

Αύριο 25.4.2023, η χαρά θα διαδεχθεί τον πόνο στη γιορτή για την ανεξαρτησία του Κράτους του Ισραήλ (Γιομ Αατσμαούτ). Στην ιστορία των 75 χρόνων του, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει θαύματα προόδου σε όλους τους τομείς της επιστήμης, της υγείας, της τεχνολογίας, της καινοτομίας, της Τέχνης και των Γραμμάτων, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της πρόνοιας παρά τις αντιξοότητες και τις διαφορές. Είναι η χώρα όπου συναντώνται πολιτισμοί και θρησκείες, άνθρωποι που προέρχονται από τους 4 ορίζοντες του σύμπαντος –από την Ευρώπη και την Αφρική, από την Αμερική και την Ασία– εκεί όπου εγκαταστάθηκαν και ενσωματώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Εβραίων για να κτίσουν μαζί την εστία του Εβραϊκού λαού.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και οι Έλληνες Εβραίοι ευχόμαστε στους Ισραηλινούς πολίτες ειρήνη, ευημερία και ομόνοια και να συνεχίσει το Ισραήλ να είναι φάρος Δημοκρατίας, Δικαιοσύνης και προόδου.

Αθήνα, 24 Απριλίου 2023

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΤΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Σχετικά:

-Δείτε εδώ το μήνυμα του Προέδρου του Ισραήλ για την 27η επέτειο της ανεξαρτησίας του Ισραήλ (video)

-Εδώ το Μήνυμα του Υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ (video)