Άγνωστος ή άγνωστοι δράστες έριξαν το απόγευμα της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου 2023 μαύρη μπογιά στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Καβάλας, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Ερυθρού Σταυρού.

Σύμφωνα με το kavalapost, αμέσως ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, με το προσωπικό της να σπεύδει στο σημείο και να καθαρίζει το Μνημείο, ενώ ουδείς αντιλήφθηκε τη δράση των αγνώστων.

Δήλωση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για τη βεβήλωση του μνημείου του ολοκαυτώματος των Εβραίων

"Θέλω να καταδικάσω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη βεβήλωση του μνημείου του ολοκαυτώματος των Εβραίων της Καβάλας. Πρόκειται για μία απαράδεκτη ενέργεια μισσαλοδοξίας και τυφλού φανατισμού.

Όσοι προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα της πόλης μας, αμφισβητώντας τις αρχές της ελευθερίας και της ειρηνικής συνύπαρξης λαών, πολιτισμών και θρησκειών, θα μας βρουν σταθερά και αταλάντευτα απέναντί τους.

Ο Δήμος Καβάλας, με κάθε πρόσφορο μέσο και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, θα διαφυλάξει την ιστορία και τις δημοκρατικές καταβολές του.

Η Καβάλα, σε πείσμα κάποιων, ευτυχώς ελάχιστων, που έχουν οικοδομήσει την ύπαρξη τους στον αντισημιτισμό, θα συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα αλληλεγγύης και σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων".

Πηγή: makthes.gr, 9.11.2023