Στις 3.10.2023, το ΚΙΣΕ έστειλε την ακόλουθη επιστολή στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, επικεφαλής της παράταξης «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση», σχετικά με την επιλογή του να συμπεριλάβει στο συνδυασμό του εκπρόσωπο του αντισημιτισμού στην Ελλάδα.   

«Προς τον επικεφαλής του Ψηφοδελτίου

Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση

κ. Γιάννη Σγουρό

Κύριε Σγουρέ,

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια των Ελλήνων Εβραίων για την απόφασή σας να συμπεριλάβετε στο ψηφοδέλτιό σας γνωστό προαγωγό αντισημιτικών στερεοτύπων στην Ελλάδα, ο οποίος δεν έχει διστάσει να προσβάλλει τη μνήμη των 6.000.000 Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Είναι δε απορίας άξιο πως εσείς, που κατά τη διάρκεια της θητείας σας ως Περιφερειάρχης Αττικής είχατε υποστηρίξει την ανάγκη καταπολέμησης κάθε μορφής μισαλλοδοξίας, το 2023 υποδέχεστε στους κόλπους της παράταξής σας έναν γνήσιο εκπρόσωπο του αντισημιτισμού.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα σεβαστείτε το παρελθόν σας και θα διαγράψετε από την παράταξή σας αυτούς που προσβάλλουν τις αξίες της δημοκρατίας και του πολιτισμού της κοινωνίας μας.              

Με τιμή,

O Πρόεδρος ΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ

Ο Γεν. Γραμματέας ΒΙΚΤΩΡ ΕΛΙΕΖΕΡ»

ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΓΟΥΡΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟΥ

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΓΟΥΡΟΥ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ